Connect with us

World Series of Darts

Taylor skipt Las Vegas in belang van World Matchplay

Phil Taylor heeft zich afgemeld voor de US Darts Masters. Deze week reizen de topdarters van Shanghai naar Las Vegas, om vervolgens terug te keren naar Europa. The Power is echter vanuit China rechtstreeks op het vliegtuig gestapt richting Engeland, waar zijn voorbereiding aan de World Matchplay begint.

Geen risico’s voor Blackpool

De Winter Gardens is bijna het tweede huis geweest van Taylor, want behoudens de laatste twee jaar toen Michael van Gerwen de beste was won de Engelsman dertien van de laatste vijftien edities. Alleen James Wade en Colin Lloyd onderbraken zijn hegemonie. In China liep Taylor de afgelopen dagen een griep op en wil geen risico nemen. Daarop bezocht hij na afloop van de Shanghai Darts Masters een dokter. “Die adviseerde me om niet zo lang te reizen per vliegtuig. De laatste keer in Blackpool is voor mij echter te belangrijk, waardoor ik heb besloten om naar huis te vliegen. De World Matchplay is altijd mijn favoriete toernooi geweest en daar wil ik goed zijn. Daarom neem ik geen risico om nog meer te reizen en een week in de hitte van Las Vegas te bivakkeren.”

Wade schuift in

Door zijn absentie ontbreken er drie spelers uit de top-8 van de wereld. Adrian Lewis is deze week geopereerd en was al afgemeld. Mensur Suljovic was daarnaast niet uitgenodigd. De plaats van Taylor wordt ingenomen door James Wade, terwijl Gerwyn Price het veld vult in plaats van Lewis. De andere PDC-spelers in Las Vegas zijn Michael van Gerwen, Gary Anderson, Peter Wright, Gerwyn Price, Raymond van Barneveld en Max Hopp. Het veld wordt gecomplementeerd met acht spelers via de Qualifier die deze week in Las Vegas wordt gehouden. Vier kwalificatietoernooien worden er gespeeld op 11 en 12 juli, waaruit telkens twee winnaars komen. Vervolgens wordt de US Darts Masters gehouden op 14 en 15 juli. Op de Qualifiers komen ruim 160 spelers af, onder wie John Part, Larry Butler en Jeff Smith.

Delen:

Meer over World Series of Darts