Connect with us

European Tour

Taylor slaat bij rentree op European Tour gelijk toe met eindzege

Phil Taylor heeft na een afwezigheid van twee jaar op de European Tour gelijk weer toegeslagen. The Power wil minder toernooien buiten het zicht van de camera’s spelen, maar door het nieuwe kwalificatiesysteem voor het European Darts Championship zal hij toch aan de bak moeten. Dat deed hij dit weekend in Oostenrijk en pakte dus gelijk de zege. Vier Nederlanders begonnen aan de finaledag, maar gingen allemaal snel onderuit.

Acht keer 180’er niet genoeg

In de middagsessie won Van Gerwen overtuigend van Steve Beaton, maar de andere drie Nederlanders gingen onderuit. Jelle Klaasen gooide maar liefst acht keer 180 tegen Kyle Anderson, maar hij was ontzettend slordig op de dubbels. Met een 132-finish wist hij het gat nog wel te dichten, maar de Australiër gaf het niet meer uit handen. Benito van de Pas ging er ondanks een beter gemiddelde vanaf tegen Terry Jenkins (3-6), terwijl Ron Meulenkamp een nieuwe verrassing liet liggen. Hij won al van Jeffrey de Graaf en Simon Whitlock en nam een 4-1-voorsprong tegen Michael Smith. Meulenkamp miste een dart op tops voor 5-1, om vervolgens met 4-6 te verliezen. In de kwartfinale viel vervolgens ook het doek voor Van Gerwen, hij ging in met 4-6 onderuit tegen Kyle Anderson.

Taylor houdt de jeugd van zich af 

Taylor haalde fluitend de halve finale, omdat de tegenstanders tot dat moment ver onder hun eigen kunnen bleven. Dat was een ander verhaal voor Kyle Anderson. De Australiër beukte hard door met ruim 104 per beurt en dwong een elfde leg af. Daarin pakte Taylor toch de zege. Michael Smith moest heel wat harder werken om de finale te bereiken. Hij werd dus al bijna uitgeschakeld door Meulenkamp en had een laatste leg nodig tegen Nigel Heydon. Bij de laatste vier versloeg hij Terry Jenkins. In de finale nam Smith een 1-0-voorsprong, maar daarna volgden er rap veel breaks. Bully Boy kwam terug tot 2-2, maar ondanks zijn derde 180’er werd hij opnieuw gebroken (2-3). Taylor was echter ook niet meer in zijn allerbeste doen en kreeg zijn eigen leg niet in zeven beurten uitgegooid. Smith brak dan ook terug, voor The Power daarna wel twee keer 180 gooide. Hij mocht er echter niet eens voor aanleggen om opnieuw te breken, want Smith kwam op 4-3 met een 130-finish. Taylor verpulverde pardoes de triple-20, om in zijn eigen leg na negen pijlen op 41 te staan. Het werd 4-4, voor The Power nog maar eens twee maximale scores gooide in de twee daaropvolgende legs. Met in totaal zeven keer 180 wist hij het verschil te maken, want hij hield in de tiende leg wel zijn eigen leg voor de zege. Door de overwinning pakt Taylor meer dan voldoende ponden om zich direct te verzekeren van het European Darts Championship. Over de tien EuroTour-events wordt een geldranglijst bijgehouden en de beste 32 plaatsen zich voor het televisietoernooi.

European Tour Oostenrijk: Uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over European Tour