Connect with us

World Matchplay

Taylor sluit zijn verblijf op World Matchplay af met toernooiwinst

Phil Taylor heeft voor de zestiende keer de World Matchplay op zijn naam geschreven. The Power besluit na dit seizoen zijn carrière en heeft nog één grote prijs weten bij te schrijven. Na zeges op Gerwyn Price, Raymond van Barneveld, Michael van Gerwen en Adrian Lewis moest in de finale Peter Wright eraan geloven. De beslissing viel in de vijftiende leg, daarna was The Power gevlogen.

Taylor loopt vroeg weg

Wright had een aantal legs nodig om zijn ritme te vinden en door vier gemiste darts op een dubbels stond hij al op een 2-0-achterstand. Die marge hield Taylor lange tijd vast, terwijl het gemiddelde flink werd opgeschroefd. Met een 72-finish werd het 5-3 en daar kwam een 12-darter met een 81-finish overheen voor de dubbele break. Een volgende 12-darter met opnieuw een 81-finish was goed voor 7-3 en vijf gemiste dubbels van Wright gaf hem helemaal een ruime marge: 8-3.

Vijftiende leg is beslissend

Scorend was Wright echter niet meer te houden en hij vloog dichterbij. Met twee 180’ers was de eerste rebreak binnen, om met een 11-darter al terug te komen tot 8-6. De vijftiende leg was vervolgens beslissend. Wright kon de triples opeens niet vinden met scores van 78, 58, 100 en 46. Taylor vuurde twee 180’ers en brak met een 11-darter (9-6). Vanaf dat moment was hij gevlogen en nam een grote voorsprong: 12-6. Wright kon eindelijk weer een leg pakken, maar slaagde er niet in om gelijk iets terug te doen. De zesde 180’er bracht Taylor richting 13-7. Met een 62-finish voor de break en dubbel-16 voor de 13-darter was het al 157, om nog een keer te breken na vreselijk veel gemiste dubbels van Wright. Het werd 17-7, voor de Schot nog een leg voor de moeite kon pakken met een 95-finish. Een leg later was het wel gedaan. Taylor miste dubbel-16 voor een 101-finish, maar mocht er voor terugkomen.

Delen:

Meer over World Matchplay