Connect with us

World Matchplay

Taylor sprint weg zodra de tank bij Lewis leeg is

Phil Taylor heeft zich geplaatst voor de finale van de World Matchplay. Adrian Lewis ging lang met zijn plaatsgenoot uit Stoke-on-Trent mee en had in de eerste vijftien legs zelfs de kansen om weg te lopen. Dat liet hij na en vervolgens was Lewis fysiek op. De naweeën van zijn rugoperatie spelen nog altijd op en die waren nu duidelijk zichtbaar. Met de voorsprong op zag versnelde Taylor om met 17-9 te winnen. In de finale wacht Peter Wright.

Geven elkaar weinig toe

Lewis ging als een wervelwind van start met finishes van 86 en 81 om al naar 1-3 uit te lopen. Hij kreeg een pijl op dubbel-5 voor 1-4, om die te missen. Taylor kwam terug voor 6-4 en nam zelfs een 4-3-voorsprong. Lewis pakte vervolgens weer twee legs op rij met een 72-finish en mocht opnieuw de laatste leg voor de pauze aanleggen om uit te lopen. Dat liet hij na, waardoor het na tien legs 5-5 was. Volledig in evenwicht vloog de partij richting 8-7 voor Taylor met een 76-finish. Daarbij had Lewis wel steeds meer moeite om het niveau vast te houden en kreeg dan ook ver weg in de legs van Taylor.

Lewis is leeg

Die steeds sneller leeglopende motor van Lewis kreeg in het vierde deel echt gestalte. Hij gooide zijn eigen leg niet uit in vijf beurten en dat gaf Taylor de kans om twee legs op rij te winnen. Met het nodige fortuin pakte Jackpot wel de achttiende leg (10-8), om een 180’er af te wisselen met scores van 84, 63 en 45. Zo kon Taylor toch weer zijn leg in vijf beurten houden, om te breken met een 11-darter (12-8). Daarmee was het gat gemaakt.

Sprint naar de finish

Met de marge op zak ging Taylor zoals gebruikelijk makkelijker spelen en vuurde er nog een 12- en 11-darter achteraan voor 14-8. Lewis kreeg daarna wel vijf beurten de kans om te breken, maar hij stond door scores van 60, 58, 96, 43 en 54 nog niet eens op een finish. Met een 74-finish doorbrak hij wel de reeks om de schade terug te brengen tot 15-9. The Power kwam daarna op matchpoint, waarna alleen de zoektocht naar de matchdart lastig bleek. Uiteindelijk viel dubbel-2 erin.

World Matchplay 2017: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Matchplay