Connect with us

World Darts Championship

Taylor straft gemiste dubbels Lewis af voor finale op WK Darts

Phil Taylor PDC WK Darts 2018 (2)

De laatste wedstrijd van Phil Taylor in zijn carrière zal worden gespeeld op het grootst mogelijke podium. The Power staat op Nieuwjaarsdag in de finale van het PDC World Darts Championship 2018. De halve eindstrijd ging allerminst makkelijk, want WK-surprise Jamie Lewis had op een 4-0-voorsprong kunnen komen. De Welshman miste de beslissende dubbels, waardoor het 1-3 werd voor Taylor. Daarna was de Engelsman gelopen richting de 1-6-zege.

Taylor staat gelijk onder druk

Het was de grote vraag of Lewis opnieuw zijn goede spel wist te spelen. De eerste twee legs waren erg moeizaam van de jonge Welshman, maar daarna kwam hij op stoom. Zijn eigen leg gooide hij uit vanaf 62 en zag Taylor een hele matige eigen leg afwerken met vier scores onder de 100. Lewis knalde er in de vijfde leg een 180’er uit, waar The Power slecht rekende en uitkwam op 169. Zo maakte Lewis 1-0 in sets. Het tweede bedrijf ging volledig in evenwicht naar de vijfde set en daarin pakte Lewis met een 180’er opnieuw het initiatief. Er kwam een score van 43 achteraan, waardoor het vanaf 82 moest. Dubbel-13 viel niet en Taylor maakte 1-1.

Lewis laat het liggen

In de derde set werden vervolgens de missers afgestraft. Lewis miste in de eerste leg één pijl, Taylor twee in de tweede en derde leg. Met een 100-finish dwong de Engelsman wel een vijfde leg af en daarin miste Lewis nog eens drie pijlen op de dubbel. Zo kreeg Taylor de set cadeau en het recept herhaalde zich in het vierde bedrijf. Lewis kwam op een 2-1-voorsprong, miste eerste bulls-eye voor een 167-finish en daarna dubbel-16 voor een 106-finish. Waar het 4-0 voor Lewis had kunnen zijn was het pardoes 1-3 voor Taylor.

Verschil is gemaakt

De vijfde set was de eerste snelle set waarin Taylor echt begon weg te lopen. Toch kon The Power dat weer niet doortrekken. Hij was scorend zeer wisselvallig en daardoor kreeg Lewis in de zesde set toch weer de kans. Hij verprutste het vanaf 81 en kreeg een 11-darter om zijn oren voor 1-5. In de zevende set kwam Lewis opnieuw op voorsprong, ditmaal 2-0. Een pijl voor de set kwam er nu niet en Taylor maakte het af vanaf 68 nadat Lewis dubbel-16 voor de 152-finish miste.

Speelschema PDC WK Darts 2018

Delen:

Meer over World Darts Championship