Connect with us

UK Open

Taylor superieur richting vijfde UK Open Darts-titel

Phil Taylor heeft voor de vijfde keer de UK Open Darts weten te winnen. Na zaterdag drie matchdarts te hebben overleefd tegen Brendan Dolan haalde The Power zijn oude setje darts weer uit de kast. Michael van Gerwen, Peter Wright en in de finale Andy Hamilton werden vervolgens verslagen. The Hammer was kansloos tegen een ontketende Taylor: 11-4.

Solide start

Andy Hamilton ontsnapte in zijn halve finale doordat hij in het slot van de partij in elkaar leek te storten. Raymond van Barneveld miste echter zes matchdarts, waardoor The Hammer alsnog naar de finale mocht. Daarin begon hij zeer overtuigend en behield zijn eigen leg. Dat deed Taylor daarna ook met een 70-finish (1-1). The Power had in de middag een einde gemaakt aan de opmars van Michael van Gerwen. De halve finale was daarna een eenvoudige klus. Peter Wright kon zijn spel van de eerdere ronden niet herhalen en werd met 10-5 aan de kant gezet.

Drie breaks op rij

In de derde leg verslikte Hamilton zich voor het eerst. Hij miste een volle hand op dubbel-16 en Taylor pakte het presentje met beide handen aan. Taylor en Hamilton gooiden in de vierde leg beide een 180’er en dit keer mocht The Hammer lachen. Taylor miste twee keer op dubbel-12 en een 140-finish bracht de stand weer in evenwicht: 2-2. Hamilton leek weer op voorsprong te komen, tot Taylor zijn tweede 180’er van de partij noteerde. The Hammer miste één pijl op tops en de derde break op rij was een feit: 2-3.

Definitieve tik snel uitgedeeld

Taylor maakte zelf een einde aan deze reeks door 2-4 te maken. Hamilton kon niet meer bijschakelen en moest toekijken hoe The Power ook weer in zijn leg wegliep. Met een gemiddelde van ruim 108 per beurt vond Taylor tops voor 2-5. Hamilton leek voor de tweede keer een hoge finish te noteren om in de partij te blijven hangen. Bulls-eye voor een 132-finish viel niet en Taylor deelde gelijk de volgende tik uit met een 86-finish. Spannend werd het dan ook niet meer en Taylor drukte verder naar 3-7 door een 121-finish.

Hoog gemiddelde

Spannender was of Taylor zijn gemiddelde op de 110 per beurt wist te houden. Hamilton, die volslagen kansloos werd gelaten, bleef zelf boven de 100 per beurt te gooien, kon in de dertiende leg weer een poging wagen op de dubbels. Taylor schakelde weer bij met een 106-finish, om via dubbel-4 de eindzege te pakken. Daarmee eindigde hij op een 107,04 gemiddelde en kon 40.000 pond bijschrijven.

Alle uitslagen en programma UK Open Darts 2013

Delen:

Meer over UK Open