Connect with us

Grand Slam of Darts

Taylor vernedert Gurney met twaalf legs op rij

Phil Taylor Grand Slam of Darts 2017

Phil Taylor heeft Daryl Gurney vernederd om de halve finale van de Grand Slam of Darts te bereiken. De Noord-Ier begon prima en wist een vroege achterstand weg te werken. Vanaf 4-4 denderde The Power naar 16-4 en in die fase werd Superchin volledig zoek gespeeld.

Eerste speldenprikjes voor Taylor

Gurney begon sterk met een 104-finish, om in de derde leg een slippertje te maken. Hij miste een volle beurt op de dubbels en werd gebroken. Taylor maakte met een 115-finish 3-1 en counterde in de zesde leg een maximale score met liefst twee 180’ers voor 4-2. Met name scorend was Superchin inmiddels toch echt op dreef en hij kwam terug tot 4-4. De Noord-Ier gooide zijn eigen leg alleen niet uit in vijf beurten en kreeg een 73-finish om zijn oren waardoor Taylor toch weer een break voorsprong noteerde: 6-4.

Grote dreun zorgt voor afgang Gurney

Een echte dreun volgde in de elfde leg. Taylor gooide een 126-finish voor een 12-darter en was inmiddels 7 uit 8 op de dubbels. Vanaf dit moment was het volledig eenrichtingsverkeer. Gurney kon niet bijschakelen en kwam daardoor telkens een beurt tekort. Met twee 180’ers en een 81-finish werd het al 9-4 en met een 132-finish werd het al 11-4. Gurney liep zuchtend over het podium en kon in de zeventiende leg ook niet op de dubbels toeslaan. Cynisch miste hij vier pijlen en Taylor schreef zijn negende leg op rij bij. Daar was het voor Superchin nog niet mee gedaan. Hij stond in de achttiende leg op 8 klaar, maar ontving alweer een 137- en 84-finish op zijn kin. Daarna maakte Taylor het af.

Grand Slam of Darts: Uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts