Connect with us

Grand Slam of Darts

Taylor verslikt zich in Andy Jenkins

Andy Jenkins heeft Phil Taylor de eerste nederlaag op een televisiepodium bezorgd sinds de UK Open van dit jaar. In mei was Raymond van Barneveld te sterk voor the Power en ditmaal was het voor Jenkins raak. Op de Grand Slam of Darts was hij met 5-4 net iets scherper dan de dertienvoudig wereldkampioen.

Taylor zal nu maandag moeten winnen van Vincent van der Voort om de knock-out fase te bereiken. Rocky is aan een opvallend jaar bezig. De Engelsman miste de eerste maanden van het seizoen door een schorsing, waarna hij langzaam op gang kwam. Pas de laatste maand begint alles te rollen. Hij won het kwalificatietoernooi van het European Championship, waarop Van Barneveld te sterk bleek. In Ierland bereikte hij de finale van het Players Championship en won zaterdag met 5-4 van Van der Voort. Tegen Taylor noteerde hij dezelfde cijfers.

Het was pas zijn eerste zege ooit op The Power. De darter uit Portsmouth nam een 2-0 en 3-2-voorsprong, voor Taylor de partij omdraaide in zijn voordeel. Afmaken zat er voor de man uit Stoke-on-Trent alleen niet in. Met een 180’er in de laatste leg en een 104-finish pakte hij de 5-4-zege. “Ik ben trots om Taylor te verslaan”, zo liet Jenkins na afloop weten aan ITV. “Hij is de beste speler ooit en dit betekent veel voor mij.”

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts