Connect with us

Negendarters

Taylor weet met twee negendarters en dagzege snel te herstellen

Phil Taylor heeft na een aantal zeer moeizame dagen alweer snel zijn kracht laten zien. The Power won de derde UK Open Qualifier op indrukwekkende wijze. Hij gooide in Wigan twee negendarters op weg naar de dagwinst. In de finale klopte hij Adrian Lewis met 6-2, die vrijdag ook al in de eindstrijd verloor van Andy Hamilton. Behalve Taylor gooide ook David Pallett een perfecte leg, waardoor er dit weekend maar liefst zes negendarters werden gegooid.

Indrukwekkende cijfers

Taylor verloor donderdag in de Premier League Darts met 7-0 van Michael van Gerwen, om een dag later ook al zijn eerste partij van de dag op de UK Open Qualifiers te verliezen. Zaterdag kwam er al progressie met zijn nieuwe pijlen van Target en zondag pakte Taylor de hoofdprijs. Hij won op weg naar de dagwinst van Jack Tweddell (6-2), Michael Mansell (6-2), Keegan Brown (6-2), Andy Hamilton (6-1), Gary Anderson (6-1), Peter Wright (6-3) en Adrian Lewis (6-2). Tegen Hamilton noteerde Taylor al een negendarter, om de slotleg van de finale ook te besluiten met negen perfecte pijlen. Lewis kende ook een utistekende dag, want bij de laatste-32 gooide hij tegen James Hubbard een gemiddelde van 118,66.

Magere dag Nederlanders

Voor de Nederlanders was het in Wigan een magere dag, waardoor er ook weinig ponden werden verzameld voor plaatsing richting de UK Open. In de vierde ronde, laatste-32, verloor Michael van Gerwen de herhaling van de WK-finale van Peter Wright met 6-3. Ook Vincent van der Voort, Raymond van Barneveld en de Belg Kim Huybrechts verloren in deze ronde. Goed voor 500 pond. Benito van de Pas kwam als vierde Nederlander tot de derde ronde, waarin hij verloor van Wayne Jones. Wel pakte hij daardoor 250 pond.

Delen:

Meer over Negendarters