Connect with us

World Matchplay

Taylor weet The Iceman op tijd omver te duwen

Phil Taylor heeft met de nodige moeite Gerwyn Price verslagen om de tweede ronde van de World Matchplay te bereiken. In de eerste helft van de partij leek Taylor twee keer weg te lopen, maar telkens kwam Price knap terug. In de dertiende leg liet The Iceman dat alleen na en zo wat The Power gevlogen. In de tweede ronde wacht nu Raymond van Barneveld of Joe Cullen.

The Power krijgt The Iceman nog niet losgespeeld

Taylor wil nog één keer vlammen in de Winter Gardens en besloot daarom de trip naar Las Vegas vorige week over te slaan. Hij begon tegen Price goed aan de partij met een 81-finish en liep naar 3-1 door finishes van 106 en 151. Daarmee leek hij The Iceman al vroeg aan de kant te schuiven, maar nog voor de pauze kwam de Welshman terug. Een keiharde 170-finish bracht hem terug in de partij (3-2), voor Taylor de kans kreeg om toch weer weg te lopen. Vanaf 52 miste The Power twee pijlen voor een marge van twee legs en de 61-finish bracht Price naar 4-4. Ook de negende en tiende leg gingen overtuigend naar degene die de leg begon voor een 5-5-stand.

En verschil is opeens heel snel gemaakt

Uit de tweede onderbreking hield Taylor zijn eigen leg en wist nu wel te breken voor de marge van twee legs. Met name scorend kwam Price meer in de problemen, met name door zijn eerste dart. Deze lag met 26 punten ruim vijf punten lager dan zijn tweede en derde dart, mede doordat hij al aan zijn worp wil beginnen wanneer The Power nog aan het weglopen is van de oche. Een snelle rebreak zat er ditmaal niet in door de allereerste 180’er van de partij, tot Taylor begon te rommelen vanaf 76. Hij had eerste drie pijlen nodig om naar een dubbel toe te werken en miste er vervolgens drie. Dat laatste deed Price alleen ook en zo was het verschil toch drie legs: 8-5. Er volgde een volgende break, gevolgd door zijn tweede 180’er. Price gooide zijn eerste en mocht daardoor nog aanleggen vanaf 100. Zijn eerste dart eindigde echter in single-1 en zo kon Taylor de partij uitgooien via dubbel-16.

World Matchplay 2017: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Matchplay