Connect with us

Pro Tour

Taylor wint na klein jaar weer vloertoernooi; bijna finale Barney

Phil Taylor heeft na bijna een jaar weer een vloertoernooi op de ProTour gewonnen. Op 23 maart van het afgelopen jaar won hij het tweede Players Championship. Nu was het raak in Wigan op de zesde en laatste UK Open Qualifier. De gehele dag gooide hij een gemiddelde boven de 100 per beurt en klopte in de finale Ian White. Dat had overigens ook zomaar Raymond van Barneveld kunnen zijn.

Plotselinge ommekeer

White won van Ricky Sudale (6-1), Luke Woodhouse (6-1), Mark Jones (6-1) en Brian Woods (6-3), om in de kwartfinale zelfs een negendarter te gooien tegen Mervyn King, voor hij zeer gelukkig won van Raymond van Barneveld (6-5). Taylor versloeg ondertussen Tony Richardson (6-0), Dean Stewart (6-0), James Wilson (6-4), Dave Chisnall (6-2), Alan Norris (6-1) en Adrian Lewis (6-4). In de finale vloog White weg naar 2-0 en gooide in de derde leg twee keer 180 op rij. Een negendarter bleef uit, sterker nog door 141 in twee beurten niet weg te poetsen brak Taylor terug. Dat was ook gelijk de ommekeer. Taylor hield zijn goede spel vast, terwijl White wegzakte. Het werd snel 2-6.

Tellen geblazen op slotdag

Het was op de slotdag vooral tellen geblazen voor de darters die op de wip zaten om de UK Open net wel of net niet te halen. De afgelopen jaren was 500 pond de grens en dat leek nu ook lange tijd het geval. Uiteindelijk scheelde het slechts twee duels die nét de andere kant uit konden vallen of 500 pond was niet genoeg geweest. Uiteindelijk plaatsten maar liefst twaalf Nederlanders zich voor de UK Open. Nummer één op de ranglijst is Michael van Gerwen, hij besloot om zondag een dag rust te nemen.

Barney mist finale

Beste Nederlander was nu Raymond van Barneveld. Hij gooide zich voorbij onder meer Kyle Anderson, Andrew Gilding en Justin Pipe. In de halve finale had Barney ook de kans om Ian White te verslaan, maar 40 kreeg hij in de elfde leg in zes darts niets weggepoetst. Daardoor kon The Diamond alsnog met een gemiddelde van 109 per beurt met 5-6 winnen. Jeffrey de Zwaan maakte voor de tweede dag op rij indruk. Hij won zaterdag al van Phil Taylor en klopte nu ook Stephen Bunting. Bij de laatste-16 bleek Pipe met 6-4 te sterk. Jelle Klaasen en Benito van de Pas haalden de laatste-32, om in die ronde te verliezen van Steve Beaton en Dave Chisnall. Christian Kist en Joey ten Berge haalden de derde ronde, waardoor ze nog 250 pond bijschrijven.

Delen:

Meer over Pro Tour