Connect with us

World Matchplay

Taylor zuchtend en steunend langs Green

Phil Taylor heeft zich moeizaam geplaatst voor de tweede ronde van de World Matchplay. The Power had vooral veel moeite met de dubbels (10 uit 29) en daardoor liet hij Robbie Green lang in leven. Na een indrukwekkende start van beide darters leek Taylor in de tweede sessie weg te lopen (5-3). Toen begonnen de problemen met de dubbels, om dankzij twee sterke finishes (118 en 70) toch weg te lopen: 10-8. In de tweede ronde wacht Mensur Suljovic.

Indrukwekkende start

Green begon waanzinnig aan de partij door Taylor gelijk te breken met scores van 177 en 180 voor 0-2. The Power kwam snel terug door terug te breken in de derde leg, gevolgd door vijf keer triple-20 van Taylor en een 64-finish. In de vijfde leg gingen ze zelfs helemaal los, met een 180’er voor Taylor en zelfs twee voor Green. Zo kon Kong zijn eigen leg behouden via dubbel-8: 2-3. De gemiddelden waren bizar hoog met 108 om 104. En dan te bedenken dat Green de allerlaatste speler was die zich wist te plaatsen voor de World Matchplay. Kong haalde de kwartfinale van het elfde Players Championship en duwde daarmee Rowby-John Rodriguez uit het toernooi.

Dubbels worden een probleem

De Engelsman slaagde er niet in om na de pauze hetzelfde niveau vast te houden. Waar hij wegzakte, beukte Taylor wel door om met een 64-finish te breken. The Power maakte er ook 5-3 van, om darts op een volgende break te laten liggen. Dat gaf Green de kans om toch in de partij te blijven hangen met een 64-finish. Zijn gemiddelde was echter inmiddels weggezakt naar 92 per beurt, maar Taylor dipte ook opeens helemaal weg. Hij kon geen dubbel meer vinden en gaf de tiende leg totaal uit handen. Met 5 uit 21 zag Taylor dan ook hoe Green dubbel-1 vond voor 5-5.

Toch twee goede finishes

De tweede onderbreking deed Taylor goed, want pardoes gooide hij wel finishes van 118 en 70 voor 7-5. Green hield zijn eigen leg, gevolgd door 180’ers van beide darters. Kong kreeg opnieuw zijn kans, maar sloeg nu niet toe. Zo kon The Power de marge vasthouden en er 9-7 van maken. Met een 180’er voerde Taylor de druk op, toch wist Green er nog een achttiende leg uit te slepen. Daarin gaf The Power hem geen kansen meer. Tops vloog er gelijk in met zijn eerste matchdart voor 10-8. En ondanks de moeizame strijd met de dubbels kwam The Power toch nog uit op 98,72 per beurt.

World Matchplay 2016: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Matchplay