Connect with us

Pro Tour

Ted Hankey failliet verklaard

Ted Hankey is door de rechtbank in Londen failliet verklaard. De voormalig Lakeside-winnaar wist zich de afgelopen twee jaar niet meer te plaatsen voor televisietoernooien. Zijn toch al financieel wankele positie kwam daardoor helemaal in de problemen. The Mirror brengt nu naar buiten dat hij failliet is verklaard.

The Count een publiekslieveling

Ted Hankey was met name rond de eeuwwisseling één van de gezichtsbepalende spelers bij de BDO. Met zijn uitgesproken mening, ferme uitstraling en alles rondom de status van The Count was hij een absolute publiekslieveling. Dat wist hij om te zetten in uitstekende prestaties. In 2000 won Hankey Lakeside, door in de slotleg van de finale tegen Ronnie Baxter een 170-finish te gooien. Er volgden veel ereplaatsen, tot hij in 2009 pardoes nog een keer de titel pakte.

TIA tijdens Grand Slam of Darts

In 2012 besloot Hankey de stap te wagen naar de PDC, maar op dat moment lagen zijn topdagen al achter hem. Af en toe liet hij iets leuks zien, maar echt succes kwam er nooit. Daar kwam nog eens een afschuwelijk incident bovenop. Tijdens de Grand Slam of Darts leek Hankey tegen Michael van Gerwen dronken op het podium te staan, achteraf bleek hij vlak voor de partij te zijn getroffen door een TIA.

Incidenteel succes

Een jaar later maakte hij een prachtige rentree. Bij de laatste-16 wist hij na een 6-1-achterstand alsnog met 9-10 te winnen van Simon Whitlock, vooral doordat hij op zijn typische wijze in het hoofd van The Wizard wist te kruipen. In 2014 ging Hankey echter terug naar Lakeside en wist zich daar eerst nog wel te plaatsen voor de grote toernooien. De laatste jaren lukt hem dat niet meer, waardoor de financiële problemen zich ook hebben opgestapeld. Met als uitkomst dat hij nu failliet is verklaard. Of dat nog niet erg genoeg was overleed zijn vader ook nog eind juni.

Delen:

Meer over Pro Tour