Connect with us

The Masters

The Masters 2018: Drie Nederlanders, vier debutanten en geen Taylor

Slechts een kleine maand na het wereldkampioenschap staat het eerstvolgende televisietoernooi alweer op de rol. De top-16 van de wereld is verzameld in Milton Keynes voor The Masters. Michael van Gerwen is titelverdediger, maar het is vooral het eerste toernooi waar Rob Cross als wereldkampioen verschijnt.

Eerste echte toernooi zonder Taylor

De top-16 is dit jaar eigenlijk de top-17. Phil Taylor heeft zijn tourkaart ingeleverd en is op de website van de PDPA al uit de ranglijst geschrapt. Taylor stond na het PDC WK vierde en iedereen onder hem schuift dan ook een plaats op. Zo komt Kim Huybrechts via een achterdeurtje toch The Masters binnen. De nieuwe nummer zestien mag dan ook aanleggen in de eerste ronde tegen de nummer één: Michael van Gerwen. Dat zal voor Huybrechts wel wennen worden. Vier van de vijf edities op The Masters was hij van de partij en telkens werd hij in de eerste ronde gekoppeld aan Adrian Lewis. Jackpot is nu zover uit de ranglijsten gevallen dat hij niet eens meer in de top-16 staat. Hij is de nieuwe nummer negentien. Ten opzicht van de editie van 2017 zijn Robert Thornton en Jelle Klaasen er ook niet bij. Daryl Gurney, Gerwyn Price, Rob Cross en Alan Norris debuteren.

Barney en Big Ben

In totaal doen er drie Nederlanders mee, want naast Mighty Mike behoren ook Raymond van Barneveld en Benito van de Pas tot de top-16 van de wereld. Barney opent tegen Dave Chisnall, die ernstig aan het worstelen is met zijn vorm. Hij is dan wel de nummer zeven van de wereld, uitgenodigd voor de Premier League Darts is hij niet. Voor Van de Pas wordt het zijn eerste toernooi met zijn nieuwe darts, nadat hij zijn vorige setup na het WK in de prullenbak heeft gegooid. Hij opent tegen Gary Anderson.

Verdeeld over drie dagen

The Masters wordt in Milton Keynes afgewerkt in drie dagen. Op vrijdagavond en zaterdagavond worden er telkens vier duels uit de eerste ronde afgewerkt, deze gaan over de best-of-19 legs. Op zondagmiddag zijn de kwartfinales en op zondagavond de halve finales en de finale. De winnaar gaat naar huis met 60.000 pond.

Loting The Masters 2018

Michael van Gerwen (1) – Kim Huybrechts (16)
Simon Whitlock (8) – James Wade (9)
Gary Anderson (4) – Benito van de Pas (13)
Daryl Gurney (5) – Gerwyn Price (12)
Peter Wright (2) – Alan Norris (15)
Dave Chisnall (7) – Raymond van Barneveld (10)
Rob Cross (3) – Ian White (14)
Mensur Suljovic (6) – Michael Smith (11)

Delen:

More in The Masters