Connect with us

The Masters

Barney knokt zich naar finale van The Masters

Raymond van Barneveld GSOD 2017 PDC Darts

Raymond van Barneveld heeft net zoals in 2015 de finale van The Masters bereikt. De Hagenaar had erg veel moeite met Mensur Suljovic. Met zes legs op rij kwam hij op een 6-2-voorsprong en die wist hij vervolgens vast te houden tegen de Oostenrijker. Door het bereiken van de finale heeft Barney zich ook gelijk geplaatst voor de Grand Slam of Darts.

Zes legs op rij voor Barney

Met een bulls-eye 121-finish pakte Suljovic de snelle break (0-2), maar daarna kwam Van Barneveld snel terug in de partij. Met een 64-finish was de rebreak een feit en in de vijfde leg was Suljovic niet uit in vijf beurten. Zo vloog de Nederlander opeens met een 137-finish al naar 6-2. Net op tijd wist de Oostenrijker zich toch weer in de partij te knokken met twee 180’ers voor een 10-darter en een 116-finish voor de 12-darter (6-4).

Marge vast weten te houden

Uit de tweede onderbreking was het Van Barneveld die weer twee legs op rij wist te pakken met een 116-finish om al op 8-4 te komen. Toch was het nog niet gedaan. De Nederlander oogde steeds vermoeider en daardoor kon Suljovic terugkomen tot 8-6. Met pas zijn tweede 180’er en dubbel-8 werd de volgende pauze bereikt met toch nog drie legs voorsprong. Zijn eigen leg hield hij met een solide 14-darter via de 96-finish, waardoor Barney op matchpoint kwam. Die benutte hij niet direct, want dubbel-18 vloog er niet in voor de 116-finish en ook drie pijlen in de herkansing waren niet raak. In zijn eigen leg stond hij echter na negen pijlen al op 41 en was het beslist.

The Masters 2018: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over The Masters

Sale Januari 2019