Connect with us

The Masters

Indrukwekkende Barney vloert Wright voor halve finaleplaats

Raymond van Barneveld heeft op indrukwekkende wijze de halve finale van The Masters bereikt. Peter Wright werd met 10-2 van het podium geblazen, doordat Barney vooral in de openingsfase iedere finish uitgooide voor een snelle 5-0-voorsprong. In de halve finae wacht Mensur Suljovic, die afrekende met Rob Cross.

Marge heel snel gemaakt

Eigenlijk ging het voor Wright al in de openingsleg mis. De Schotse nummer twee van de wereld miste drie pijlen vanaf 40 en werd gebroken. Daar kwam een 96-finish overheen en een 12-darter vanaf 81. Om de wedstrijd al te beslissen gooide Barney er nog twee 12-darters achteraan met finishes van 121 en 126 voor de 0-5-voorsprong. Het werd ook nog 0-6, voor Wright met een 91-finish voor zijn 12-darter iets terug wist te doen.

Niet meer in problemen

Het was geen inleiding voor een comeback. Met een gemiddelde van ruim boven de 100 per beurt bleef Van Barneveld sterk spelen. Liet hij Dave Chisnall in de eerste ronde nog terugkomen vanaf 3-7, nu hield hij twee keer zijn eigen leg om al op 2-8 te komen. Een nieuwe break met een 116-finish voor weer een 12-darter bracht Van Barneveld op matchpoint en dat wist hij gelijk af te ronden in zijn eigen leg met een vijfde 180’er en een 78-finish.

The Masters 2018: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over The Masters

Sale Januari 2019