Connect with us

The Masters

The Masters: Barney in allesbeslissende leg langs Chisnall

Raymond van Barneveld PDC WK Darts 2018

Raymond van Barneveld is het nieuwe jaar uitmuntend begonnen. Op The Masters wist hij Dave Chisnall te verslaan met een 10-9-overwinning. Met een aantal sterke finishes liep hij in het tweede bedrijf weg van 3-2 naar 7-3. Chizzy kwam daarna terug met vier legs op rij en kreeg in de slotleg de kans vanaf 88. Die vergooide hij volledig. In de kwartfinale wacht zondagmiddag Peter Wright of Alan Norris.

Twee kans is raak

Van Barneveld begon uitmuntend aan het nieuwe dartsjaar met een 12-darter, om de kans op de eerste break te laten liggen. Drie pijlen vanaf 24 vlogen er niet in, gevolgd door een 15- en 13-darter van beide darters om hun eigen leg te houden. In de vijfde leg gooide Van Barneveld zijn tweede 180’er en dubbel-18 voor een 13-darter was goed voor 2-3. Chisnall was op dat moment nog honderd procent op zijn dubbels, maar verknoeide dat in de zesde leg. Barney pakte nu wel de break met een 76-finish, om de vierde 180’er van de Engelsman gelijk te counteren met zijn derde. Zo werd het 2-5.

Pardoes weer gelijk

Eén mindere leg van de Nederlander bracht Chisnall weer in het spoor en die begon ook nog de negende leg met een 180’er. Een 130-finish voor de 12-darter bracht Van Barneveld toch weer op drie legs voorsprong en vervolgens was Chizzy in zijn eigen leg niet in vijf beurten uit. Daardoor bracht een 96-finish de stand al naar 3-7. Die marge gaf de Nederlander na de tweede pauze zomaar weg. Hij was even iets minder scherp en Chisnall schreef vier legs op rij bij zonder dat Barney een pijl op een dubbel kreeg: 7-7.

Allesbeslissende leg

Van Barneveld mocht de oneven legs wel beginnen en kon zodoende de reeks doorbreken. Met een 64-finish kwam hij weer op voorsprong, waarop Chisnall zijn eigen leg toch weer eenvoudig hield. Zijn vierde 180’er bracht Van Barneveld wel op matchpoint (8-9), maar Chisnall dwong met zijn achtste 180’er via een 11-darter de allesbeslissende leg af. Daarin nam de Engelsman het voortouw met zijn negende 180’er, om Barney bulls-eye te zien missen voor de 164-finish. Chisnall mocht het op zijn beurt afmaken vanaf 88, om de eerste dart al vol de single-1 in te duwen. Het somt de problemen van Chizzy in één worp op en het kost hem opnieuw een zege.

The Masters 2018: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over The Masters

Sale Januari 2019