Connect with us

The Masters

Van Gerwen klopt Anderson en zorgt voor Nederlandse Masters-finale

Michael van Gerwen staat voor het vierde jaar op rij in de finale van The Masters. Het is net zoals in 2015 een volledig Nederlandse finale tussen Mighty Mike en Raymond van Barneveld. Tot de tweede pauze was de halve finale tegen Gary Anderson redelijk gelijkwaardig, daarna was Van Gerwen toch snel gevlogen.

Partij vliegt wat heen en weer

De afgelopen twee dagen was Mighty Mike onnavolgbaar, dat was tegen Anderson wel een ander verhaal. Hij kwam zeer moeizaam op gang en ontsnapte in zowel de derde als de vijfde leg aan een break. Anderson miste in de derde leg liefst vier pijlen op de dubbels en stond in de vijfde klaar op 22. Van Gerwen knalde er een bulls-eye 95-finish in en liep vervolgens naar 4-2. Hij zakte even weg en Anderson kwam net zo rap weer op 4-4, maar de turbo ging er in de negende leg weer op. Met twee 180’ers voor een 12-darter was het 5-4 en Anderson gooide daarop een zeer matige leg. Scores van 34, 36 en twee keer 59 gaven Van Gerwen de kans om het verschil toch weer te maken: 6-4.

Verschil wordt gemaakt

Het niveau vloog vanaf dit punt zichtbaar omhoog, waarbij Van Gerwen in drie legs tijd ook telkens een maximale score noteerde. Een 12-darter was goed voor 7-4, gevolgd door 14-darters van allebei de darters. Anderson kreeg in de veertiende leg de dubbel niet gevonden in vijf beurten en met een 70-finish was het dan ook alweer 9-5. Mighty Mike kwam op matchpoint, gevolgd door drie 180’ers in de zestiende leg. Twee daarvan waren er van de Nederlander en hij pakte ook de zege.

The Masters 2018: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over The Masters

Sale Januari 2019