Connect with us

The Masters

Vierde Masters-titels op rij voor Van Gerwen na zege op Barney

Michael van Gerwen heeft voor het vierde jaar op rij The Masters gewonnen. Net zoals in 2015 was Raymond van Barneveld de verliezend verliest. Barney pakte in de openingsfase een 1-4-voorsprong, maar met een 11- en 12-darter op rij kwam Mighty Mike terug tot 5-5. Daarna liep Van Barneveld toch weer weg naar 5-8, maakte zelf een klein foutje en incasseerde een bulls-eye 124-finish. Het waren de tikken die Van Gerwen de titel bracht en een cheque van 60.000 pond. Barney ontving 25.000 pond.

Vroege voorsprong Barney na tussensprint verdwenen

In de openingsleg maakte Van Gerwen gelijk een flinke fout. Hij miste een volle beurt vanaf 28 en zo ontsnapte Van Barneveld in zijn eigen leg. Met een 72-finish maakte Barney ook 1-2 en daarna was Van Gerwen zelf niet uit in vijf beurt. Een 76-finish was goed voor een break en een 13-darter bracht het al naar 1-4. In het tweede deel maakte Barney er ook 2-5 van, daarna kwam Van Gerwen toch met zijn bekende tussensprint. De rebreak plaatste hij met twee scores van 177 op rij voor de 11-darter. Zijn eigen leg was ook uit in vier beurten met een 137-finish: 5-5.

Nieuwe marge weer verspeeld

De eerste 180’van Mighty Mike wist Van Barneveld te counteren en hij profiteerde van één slechte score van de nummer één van de wereld. Direct pakte de Hagenaar opnieuw de break en miste twee keer op dubbel-8 voor zijn eigen leg. Van Gerwen kreeg 110 alleen ook niet weggepoetst en zo was het 5-8. Barney had de pauze kunnen bereiken met 6-9, alleen hij maakte een lelijke telfout. De vijfvoudig wereldkampioen zette zich weg op 166 en daardoor kreeg Mighty Mike alle tijd om toch terug te breken (7-8).

Bulls-eye voor de knock-out

Van Gerwen redde zijn eigen leg met een bulls-eye 124-finish, waardoor Barney een nieuw tikje moest verwerken. De man in het groen opende ook gelijk met een 171-score en spuwde er nog een 180’er achteraan. Opeens was hij gevlogen en pakte zelf de break voorsprong via dubbel-8. Tops voor een 14-darter was goed voor de vijfde leg op rij voor Van Gerwen en daarmee kwam hij op matchpoint. Barney gaf zich nog niet gewonnen, want zijn eerste 180’er bracht hem maar 10-9. Daarop klaarde Van Gerwen de klus.

The Masters 2018: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over The Masters

Sale Januari 2019