Connect with us

The Masters

Wade leeft weer op tegen Whitlock; Price deelt tik uit aan Gurney

Gerwyn Price PDC WK Darts 2018

James Wade heeft weer eens een goede overwinning geboekt. Op The Masters klopte hij Simon Whitlock, die onderweg dubbel-12 voor een negendarter miste (10-8). Gerwyn Price en Daryl Gurney ontliepen elkaar weinig, tot de Welshman vanaf 5-6 drie legs op rij pakte om het verschil te maken. Price liep zo naar 10-7.

Negendarter valt er net naast

Simon Whitlock nam het eerste initiatief, voor James Wade met een 81-finish voor een 11-darter in de partij wist blijven te hangen (3-2). In de achtste leg kwam The Machine met een 96-finish op gelijke hoogte, om door te drukken naar 3-5. Met een 12-darter door een 142-finish kwam Whitlock terug, maar terugbreken kon de Australiër niet. Met een 120-finish was het 6-8 en een 15-darter bracht Wade op matchpoint. In de zeventiende leg kon Wade alleen toekijken, want Whitlock opende met twee keer 180 op rij. Daar kwam nog een triple-20 en triple-19 achteraan, alleen dubbel-12 viel aan de binnenkant. Zo bleef de negendarter uit en stapte The Wizard een leg later zelfs als verliezer van het podium.

Price laat weer een beter niveau zien

Daryl Gurney en Gerwyn Price begonnen gelijk fel aan de partij, met Price die de eerste break pakte. Hij werd teruggebroken door een 112-finish, maar de vijfde leg was opnieuw raak voor de Welshman. Nu liep hij wel weg naar 2-4 en maakte in de achtste leg na twee 180’ers een fout. Twee missers werden genadeloos afgestraft door een 94-finish (4-4). Beide darters waren daarna even met elkaar bezig. Het uitbundige juichen van een 180’er door Price irriteerde Gurney, die hem imiteerde. Met een 108-finish hield Price echter daarop zijn eigen leg en liet een nog hardere brul horen. De Noord-Ier maakte 6-5, om daarna op een 6-8-achterstand te worden gezet. Die marge gaf Price niet meer weg en maakte het af via tops: 7-10.

The Masters 2018: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over The Masters

Sale Januari 2019