Connect with us

Development Tour

‘The Next Big Thing’ Cadby pakt wereldtitel bij de jeugd

Corey Cadby heeft de wereldtitel bij de jeugd gewonnen. De Australiër ging als favoriet de finale in tegen Berry van Peer dankzij uitmuntende prestaties in eigen land. Dat herhaalde hij in Minehead met een gemiddelde dat heel lang ruim boven de 100 per beurt lag voor de 6-2-zege.

The Next Big Thing

Cadby wordt al enige tijd gezien als The Next Big Thing, zeker nadat hij in de zomer op de World Series of Darts in Perth wist te winnen van Phil Taylor. Vorige maand verscheen de Australiër voor het eerst in Groot-Brittannië en wist gelijk dus de finale van het wereldkampioenschap bij de jeugd gehaald. Van Peer brak vorig jaar al door bij de jeugd van de PDC, want hij won in zijn eerste weekend bij de jeugd gelijk een aantal toernooien op de Development Tour. Zo haalde Van Peer een tourkaart.

Uitmuntend spel Cadby

De hoge verwachtingen maakte Cadby in het begin gelijk waar. Hij gooide een 180’er en tops, gevolgd door een 126-finish voor de break. De Australiër van Tasmanië maakte er ook 3-0 van voor Van Peer met een 62-finish zijn eerste leg bij kon schrijven. Daar kwam ook een tweede bij voor 4-2, maar Cadby zette vervolgens toch weer druk. Hij maakte er 5-2 van en gooide een 180’er. Van Peer kreeg zijn eigen leg niet uit vanaf 53 en Cadby knalde nog maar eens een 71-finish uit voor de klinkende zege met een gemiddelde van 98,35 per beurt.

Delen:

More in Development Tour