Connect with us

Grand Slam of Darts

Thornton ontsnapt tegen herboren Shepherd

Robert Thornton heeft met alle geluk van de wereld de knock-out fase van de Grand Slam of Darts bereikt. De Schot hoefde ‘alleen maar’ te winnen van Kirk Shepherd. De Engelsman had in twee partijen pas één leg gewonnen, maar was tegen The Thorn ontketend. Hij kwam op een 4-2-voorsprong, waardoor Gary Mawson mocht hopen op een vervolg in Wolverhampton.

Met een knap slot won Thornton alsnog met 5-4. Eerder op de avond won Raymond van Barneveld overtuigend van Mawson (5-3), waardoor het lot van de Amerikaan in handen lag van Shepherd. De 22-jarige Engelsman bereikte vanuit het niets de finale van het PDC World Darts Championship, alleen in het jaar dat volgde kon hij zijn status van vice-wereldkampioen geen moment waar maken. Het afgelopen weekend leverde hij dan ook twee wanprestaties. Tegen Van Barneveld pakte hij een leg, maar Mawson zette Shepherd zelfs met 5-0 aan de kant.

In Wolverhampton was dinsdagavond opeens alles anders. Shepherd gooide zoals hij ook in Alexandra Palace tijdens het wereldkampioenschap deed. Met een gemiddelde boven de 100 ging hij tot de pauze tot 2-2 mee en noteerde in de vijfde legs zelfs een break. Daarna leek Thornton het heft in handen te nemen. Zes perfecte darts brachten hem na negen pijlen op tops. Toch verloor hij de legs alsnog. Shepherd kwam op een 4-2-voorsprong, maar daarna was de Schot scorend toch beter. Het liep tot 4-4, waarna Thornton als eerste zijn kans op de dubbels miste. Shepherd mocht terugkomen voor één matchdart – welke door Mawson met het handen in het haar werd bekeken. The Karate Kid miste, waardoor The Thorn alsnog door gaat naar de laatste zestien. Daarin wacht Terry Jenkins.

 

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts