Connect with us

World Grand Prix

Thornton overleeft vijf matchdarts voor kwartfinale

Robert Thornton blijft verrassen in de World Grand Prix. De Schot had eigenlijk niet eens mee mogen doen, maar staat nu in de kwartfinale. De Schotse winnaar van 2015 overleefde vijf matchdarts tegen Dave Chisnall en won in de allesbeslissende leg.

Vertrouwen is terug

Thornton kwam in het deelnemersveld terecht doordat Phil Taylor zich afmeldde, de Engelsman had geen zin. Vervolgens knokte de Schot zich langs Kim Huybrechts en leek flink wat zelfvertrouwen op te hebben gedaan. Hij begon uitmuntend tegen Chisnall, die scorend het aflegde. Thornton brak in de tweede leg en hield zijn eigen leg met een fraaie 98-finish voor 0-3. Chizzy herpakte zich in het tweede bedrijf, om een volle beurt te missen voor de break. In de vierde leg kwam die er alsnog met een fraaie tops-tops 100-finish: 1-1.

Chizzy weet te versnellen

In de derde set was het Thornton die weer sterk begon met een 180’er en een bulls-eye 123-finish. Chisnall maakte gelijk met zijn 180’er, maar zijn maximale score leek te laat te komen. The Thorn miste alleen nu op zijn beurt drie pijlen vanaf 40 en knalde Chizzy 85 weg. De Schot wist zijn slippertje gelijk goed te maken met een fraaie bulls-eye 90-finish en mocht de vijfde leg zelf beginnen voor setwinst. Thornton gooide ook nog een 180’er om op weg te gaan naar de dubbel, maar door een flitsende 130-finish wist Chisnall toch de set te pakken.

Vijf gemiste matchdarts

Thornton bleef vechten en ook in de vierde set zette hij Chisnall stevig onder druk. Met een 80-finish werd het 0-1 en een 180’er bracht hem richting 40. In plaats van aanleggen voor 0-2 wist Chisnall toe te slaan met een 116-finish. Door een 101-finish voor een 12-darter pakte Thornton toch weer de break en gooide in zijn eigen leg een 180’er voor 2-2 in sets. De vijfde set mocht de Schot openen, om zeven pijlen voor legwinst onbenut te laten. Hij wist met een 180’er wel gelijk terug te breken, maar zijn eigen leg opende The Thorn pas met zijn achtste pijl. Chizzy brak en kon het afmaken, alleen hij miste maar liefst vijf matchdarts. Ook de openingsdubbel was daarna een probleem en Thornton bereikte de kwartfinale.

World Grand Prix 2017: Speelschema, uitslagen, statistieken en verslagen

Delen:

Meer over World Grand Prix