Connect with us

UK Open

Tien Nederlanders op UK Open

Tien Nederlanders hebben zich geplaatst voor de UK Open. Toon Greebe en Jerry Hendriks leken buiten de boot te vallen, door een goed resultaat op de laatste Qualifier kwamen ze alsnog bij de beste-96 op de UK Open Order of Merit.

Nummer één

Raymond van Barneveld heeft de Order of Merit afgesloten als nummer één. Hij wist twee van de vier toernooien waar hij aan deelnam te winnen en eindigde daarmee op 14.000 pond. Hij hield Wes Newton en Phil Taylor achter zich. Ook Michael van Gerwen en Vincent van der Voort wisten zich bij de beste-32 te scharen. Daardoor stromen ze net zoals de Belg Kim Huybrechts pas in de derde ronde van de UK Open in.

Debutanten

De nummers 33 tot en met 64 zullen vanaf de tweede ronde in actie komen. Van de Nederlanders zijn dat Roland Scholten, Jelle Klaasen, Co Stompé en Mareno Michels. Gino Vos, Greebe en Hendriks moeten al vanaf de eerste ronde aan de bak. Vos en Hendriks maken daarmee wel hun debuut op een televisietoernooi van de PDC. Vos was afgelopen week al wel actief op de eerste PDC European Tour. Greebe wist in 2009 ook al eens de UK Open te bereiken.

Afwezigen

Andere debutanten in Bolton zijn Tony West, Joe Murnam, Ted Hankey en Dean Winstanley. Grote afwezigen zijn Steve West, Chris Mason, Carlos Rodriguez, Jyhan Artut, Mark Dudbridge, Barrie Bates, Colin Monk, Kirk Shepherd, Les Wallace en Peter Manley.

Delen:

Meer over UK Open