Connect with us

World Darts Championship

Tien Nederlanders virtueel geplaatst voor PDC WK Darts 2019

Met de uitbreiding van het PDC World Darts Championship 2019 naar 96 spelers is de kans groot dat er ook meer Nederlanders mee zullen doen. Op dit moment zijn er tien oranjedarters virtueel geplaatst voor Alexandra Palace, al zal er nog een half jaar gespeeld moeten worden. Acht van de tien zijn echter wel nagenoeg zeker.

Top-32 direct naar tweede ronde

De top-32 van de wereld stroomt automatisch in de tweede ronde van het wereldkampioenschap in. Vijf Nederlanders staan virtueel in de top-32 en zullen daar naar alle waarschijnlijkheid ook niet uit gaan verdwijnen. Het gaat om Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, Jelle Klaasen, Benito van de Pas en Jermaine Wattimena. De meest onzekere van de vijf is Wattimena, maar hij staat er op de Pro Tour Order of Merit uitstekend voor. Plaatsing kan hem dan ook niet ontgaan.

Drie man zeer sterk op Pro Tour Order of Merit

Op de opgeschoonde Pro Tour Order of Merit, voor deze ranglijst wordt het prijzengeld op de Tour verdiend via de European Tour-events, Players Championships en UK Open Qualifiers bij elkaar opgeteld, staan Jeffrey de Zwaan en Danny Noppers op plaats twee en drie. Ook via deze ranglijst plaatsen 32 spelers zich, waardoor zij alvast hun bestemming rondom de kerstdagen weten. Dat is ook zo goed als zeker voor Jan Dekker, hij staat vijftiende met een buffer van 5.500 pond op de nummer 32. Ron Meulenkamp heeft ook een goede positie, maar zijn buffer is kleiner met 4.250 pond. Met een solide tweede helft kan ook hij zich plaatsen.

Zonneveld kan WK-surprise worden

Op dit moment is Niels Zonneveld de tiende Nederlander die virtueel geplaatst is voor het wereldkampioenschap. De nummer één en twee van de Development Tour mogen namelijk naar het wereldkampioenschap. Op dit moment gaat Zonneveld stevig aan de leiding voor Ted Evetts.

Voldoende Nederlanders azen op extra plaatsen

Het aantal Nederlanders kan nog verder oplopen. Op de Development Tour staat Wessel Nijman bijvoorbeeld derde met maar 50 pond achterstand op nummer twee Evetts. Ook Geert Nentjes staat met zijn negende plaats nog in de buurt. Op de wereldranglijst staat Vincent van der Voort op de 35ste plaats, terwijl hij op de Pro Tour Order of Merit ook 36ste staat. Via beide ranglijsten kan hij zich dus nog prima plaatsen. Jeffrey de Graaf staat op plaats 35 van de Pro Tour-ranglijst. Meer werk is er nog te verzetten voor bijvoorbeeld Jimmy Hendriks, Vincent Kamphuis en Christian Kist. Zij staan op plaats 54, 59 en 63. Aan het einde van het jaar komt er voor de spelers die het WK hebben misgelopen nog twee herkansingen: de PDPA Qualifier en de European Qualifier. Ook is er dit jaar voor het eerst een kwalificatietoernooi voor de dames. Nederland is al jaren toonaangevend bij de dames, dus die maken bij dit toernooi zeker een goede kans.

Lees ook: Zo ziet het nieuwe PDC WK Darts-speelschema eruit

Delen:

Meer over World Darts Championship