Connect with us

Laatste Nieuws

Topspelers van BDO komen zich massaal melden op Q-School

Het belooft komende week ongekend druk te worden op Q-School, waar alle spelers strijden om een tourkaart bij de PDC. Door de huidige puinhoop bij de BDO heeft namelijk nagenoeg iedere topspeler van deze bond besloten om zich te komen melden op Q-School.

BDO één grote klucht sinds aanstelling Jacklin

Het BDO WK is deze week gaande en met afgrijzen aanschouwt iedere dartsliefhebber het toernooi. Waar de spelers er nog het beste van proberen te maken, is alles rondom het toernooi inmiddels één grote farce. De klucht is met terugwerkende kracht begonnen bij de aanstelling van Des Jacklin als voorzitter. Het begon met grote plannen, het lijkt te eindigen met een WK dat de doodsteek is van de organisatie. Op de dag van de finale is nog altijd niet eens bekend hoeveel prijzengeld er klaar ligt voor de spelers en alle signalen wijzen erop dat dit beschamend laag zal zijn. Als er überhaupt prijzengeld zal worden uitgekeerd.

‘Als voorbereiding op Q-School’

Het ontlokte diverse spelers tot heftige uitspraken. Zo liet Martijn Kleermaker tegenover RTL7Darts weten dat hij het BDO-toernooi zelfs gebruikte als opwarmer voor Q-School. Hij is dan ook één van de vele spelers die deze week in de O2 actie was die rechtstreeks door zal reizen naar Q-School. Richard Veenstra staat ook al op de voorlopige lijst die is vrijgegeven. Britse spelers zoals Jim Williams en Scott Mitchell zullen zich laten zien, net zoals de dames Lisa Ashton, Beau Greaves en Mikuru Suzuki. Opvallend is dat de Nederlandse dames niet van plan zijn om Q-School te gaan spelen en daardoor ook de Challenge Tour links laten liggen.

Wat moet je tegen sponsoren zeggen?

Mitchell sprak na zijn verloren halve finale in de O2 met Live Darts en legde uit waarom hij naar Q-School gaat. “Het is de kans die ik moet grijpen, want anders zal ik altijd iets ontbreken in mijn dartsleven. Daarnaast is het voor veel spelers inmiddels gewoon noodzaak door de complete onzekerheid bij de BDO. Want niemand weet wat er na het huidige toernooi zal gaan gebeuren. We zijn op het punt beland dat sponsoren bij de spelers komen vragen waar het heen gaat. Als ik ze het niet kan vertellen, hoe kan ik dan sponsoren aan me verbinden en geld vragen.”

Jacklin moet opstappen

Oude bekenden zoals Andy Hamilton en Wes Newton zullen tevens een nieuwe poging wagen. The Hammer gooide deze week ook op het BDO WK en heeft geen goed woord over voor Jacklin. “Ik voel me voorgelogen als een speler. Binnenkort zal ik mijn hele verhaal doen wat er is gebeurd sinds de World Masters. Des Jacklin had na de Masters moeten opstappen. Als hij de klus niet aankan, dan moet hij opstappen. De spelers moeten zich verzamelen en opstaan tegen de voorzitter. Hij moet ons vertellen wat er gaande is, want niemand weet waar hij aan toe is. Des is er duidelijk niet voor de spelers.”

Delen:

Meer over Laatste Nieuws