Connect with us

Pro Tour

Tot vijf jaar cel geëist tegen overvallers bij Van Barneveld

De drie overvallers die het gemunt hadden op de woning van Raymond van Barneveld hebben tot vijf jaar cel tegen zich geëist horen worden. Dit heeft het Openbaar Ministerie maandag tijdens de zitting laten weten. Er volgt later deze maand uitspraak in de zaak.

Geweld gebruikt tegen Silvia van Barneveld

In juni werd de woning van Barney overvallen. Zelf was hij op dat moment niet thuis, maar zijn vrouw Silvia van Barneveld wel. “Wij dachten dat er niemand thuis was”, zeiden de drie verdachten tijdens de zitting, zo meldt De Telegraaf. Eenmaal binnen werden ze betrapt door Silvia, waarop er geweld tegen haar is gebruikt. Volgens het Openbaar Ministerie hebben Yassir A. en Yassine el H. haar vanaf de eerste etage mee naar beneden genomen. Na een kwartier vertrokken de daders, waarop Van Barneveld ook uit het huis is gevlucht richting vrienden. Het drietal heeft nu verklaard stomdronken te zijn geweest en dat de inbraak een spontaan idee was.

Drie verschillende straffen

Silvia van Barneveld liet in de recente documentaire op RTL7 over het afgelopen jaar van Raymond van Barneveld al optekenen hoe de overval erin heeft gehakt. Dit herhaalde ze in de slachtofferverklaring. “Ik heb doodsangsten uitgestaan. In tien minuten tijd is mijn leven kapotgemaakt.” De drie verdachten hebben verschillende straffen tegen zich geëist gekregen. Yassine el H. is een bekende van de politie en staat op de Top600-lijst van jonge Amsterdamse criminelen. Hij kreeg vijf jaar cel tegen zich geëist. Yassir A. drie jaar, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Mikey B. zou geen geweld hebben gepleegd en zou na het voorarrest op vrije voet mogen komen. De rechtbank doet uitspraak op 28 januari.

Delen:

Meer over Pro Tour