Connect with us

Players Championship Finals

Twaalf Nederlanders in PC Finals; Kyle Anderson moet afzeggen

Kyle Anderson Darts PDC

Op de Players Championship Finals doen voor het eerst liefst 64 in plaats van 32 spelers mee. Veel Nederlanders hebben daarvan geprofiteerd, want er doen maar liefst twaalf oranjedarters mee. Michael van Gerwen is opnieuw titelverdediger in Minehead. Er zijn echter wel twee grote afwezigen.

Kyle Anderson en Phil Taylor doen niet mee

Kyle Anderson wist zich overtuigend te plaatsen, maar de afgelopen maand ontbrak hij al op diverse toernooien. Een uitnodiging voor de World Series Finals bleef ook uit, maar inmiddels is officieel bekendgemaakt dat er problemen zijn voor The Original. Hij verbleef in Groot-Brittannië op een visum, deze is echter wegens diverse redenen niet verlengd. Het zorgt ervoor dat Anderson zich heeft moeten afmelden voor de Finals en het is ook nog maar de vraag of hij mee kan doen aan het wereldkampioenschap. De grootste afwezige in Minehead is Phil Taylor. The Power heeft zich simpelweg niet geplaatst, omdat hij amper Players Championships heeft gespeeld. Taylor kondigde afgelopen week aan dat hij het in 2017 rustiger aan gaat doen, maar eigenlijk heeft hij dat in 2016 ook al gedaan. Want behalve amper op de vloer te verschijnen speelde hij ook maar één European Tour-event.

Twaalf Nederlanders

Door de afmelding van Anderson werd het speelschema nog flink omgegooid. De 64 spelers zijn namelijk ingedeeld aan de hand van hun positie op de Players Championship Order of Merit. Michael van Gerwen is de nummer 1 op die ranking en opent nu tegen lucky loser Andy Hamilton. Benito van de Pas is het tweede reekshoofd en speelt tegen Brendan Dolan. Vincent van der Voort, Christian Kist, Jelle Klaasen, Jeffrey de Graaf, Vincent Kamphuis, Ron Meulenkamp, Jermaine Wattimena, Jan Dekker, Raymond van Barneveld en Berry van Peer zijn allemaal van de partij.

Bekijk ook: Loting Players Championship Finals 2016

Delen:

Meer over Players Championship Finals