Connect with us

World Darts Championship

Twaalf Nederlanders op weg naar PDC World Darts Championship 2019

Twaalf Nederlanders mogen zich verheugen om deel te gaan nemen aan het PDC World Darts Championship 2019. Elf daarvan zijn zeker van deelname, alleen Benito van de Pas moet zich nog ongerust maken dat hij buiten de boot valt. Op de PDPA Qualifier zouden er nog extra oranjeklanten bij kunnen komen.

Vijf man automatisch in tweede ronde?

Vanaf het nieuwe wereldkampioenschap doen er liefst 96 spelers mee, waardoor de top-32 van de wereldranglijst automatisch is geplaatst voor de tweede ronde. Op dit moment zou dat gaan om vijf Nederlanders: Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, Jelle Klaasen, Jermaine Wattimena en Benito van de Pas. Wattimena en Van de Pas zouden nog uit de top-32 kunnen vallen als spelers van net buiten de top-32 erg goed presteren op de aankomende televisietoernooien.

Probleem voor Van de Pas

Mocht Wattimena uit de top-32 vallen, dan zal hij zich plaatsen voor het wereldkampioenschap via de Pro Tour Order of Merit. Voor Van de Pas gaat dit niet op. Big Ben heeft een zeer matig jaar achter de rug en staat dan ook te laat op de Pro Tour geldranglijst. Daar komt nog eens bij dat hij zich tot aan het wereldkampioenschap voor geen enkel televisietoernooi heeft geplaatst, al kan hij nog wel het kwalificatietoernooi voor de Grand Slam of Darts winnen. De kersvers vader moet dus echt afwachten wat de concurrentie gaat doen.

Noppert aan kop

Via de Pro Tour Order of Merit zouden op dit moment zes Nederlanders zich plaatsen. Het gaat om Danny Noppert, Jeffrey de Zwaan, Jan Dekker, Ron Meulenkamp, Vincent van der Voort en Jeffrey de Graaf. Noppert en De Zwaan wonnen allebei een Players Championship en staan hoog op de Pro Tour-ranking. Noppert staat zelfs op de opgeschoonde lijst zonder de top-32 op de tweede plaats achter Max Hopp. De twaalfde Nederlander is Yordi Meeuwisse, hij won recent het kwalificatietoernooi.

Delen:

Meer over World Darts Championship