Connect with us

UK Open

Twaalf Nederlanders plaatsen zich voor UK Open Darts 2018

Michael van Gerwen Premier League Darts 2018 Dublin

Liefst twaalf Nederlanders zullen van 2 tot en met 4 maart in actie komen op de UK Open. Voor de ‘FA Cup of Darts’ werden de afgelopen week zes Qualifiers gehouden, het verdiende prijzengeld leverde een Order of Merit op. De top-96 hiervan heeft zich geplaatst voor het televisietoernooi en zal worden aangevuld met een groep Pub Qualifiers, waaronder Andy Hamilton.

Mighty Mike bovenaan de rots

Michael van Gerwen koos ervoor slechts drie van de zes Qualifiers te spelen, toch is hij op de ranglijst als eerste geëindigd met twee toernooizeges en een kwartfinale. Hij was uiteindelijk de enige speler die twee keer als dagwinnaar uit de strijd kwam. Michael Smith, Gary Anderson, Corey Cadby en Kryszstof Ratajski wonnen de andere vier toernooien. Zij vormen dan ook de top-7, samen met Rob Cross en Peter Wright. De top-32 plaatst zich automatisch voor de derde ronde van de UK Open en zijn daarmee ook verzekerd van prijzengeld. Naast Mighty Mike speelden Jeffrey de Zwaan (tiende) en Jelle Klaasen (22) zich van de Nederlanders ook bij.

Barney kiest om eerder in te stromen

De nummers 33 tot en met 64 van de ranglijst moeten vrijdagmiddag al spelen in de tweede ronde. Hierbij Raymond van Barneveld, hij eindigde als zestigste. Dit is voor de Hagenaar wel een bewuste keuze. Nadat hij zich vrijdag op het vierde toernooi veilig speelde voor deelname aan de UK Open kwam hij daarna niet meer in actie. In totaal speelde hij slechts drie van de zes dagen. Het nadeel is dus dat hij al eerder moet instromen. Dat geldt ook voor Danny Noppert (41), Vincent van der Voort (43), Vincent Kamphuis (47), Jermaine Wattimena (48) en Geert Nentjes (57).

Dekker grootste pechvogel van oranjeklanten

In de eerste ronde komen de Pub Qualifiers en de nummers 65 tot en met 96 in actie. Van de Nederlanders zijn dat Ron Meulenkamp (66), Dirk van Duijvenbode (77) en Benito van de Pas (90). Opvallendste afwezige van de Nederlandse groep is Jan Dekker. Hij speelde een solide eerste weekend met drie keer de laatste-64, maar trof het dit weekend niet. Zowel vrijdag als zaterdag gooide hij tegen Jeffrey de Zwaan en Rob Cross een gemiddelde van 112 per beurt, maar verloor. Zijn vroege uitschakeling van zondag betekende dat hij zich op countback niet bij de beste-96 speelde. Christian Kist speelde door een jichtaanval slechts één weekend, maar was nog niet fit genoeg om zich te kunnen plaatsen. Er ontbreken meer bekende namen, namelijk Jeff Smith, Mark Webster, Diogo Portela, Max Hopp, Steve Lennon, Brendan Dolan, Robbie Green, Jeffrey de Graaf, Jamie Caven, Ronny Huybrechts, Mark Dudbridge, Ronnie Baxter, Kevin Munch, Wes Newton, Kevin Painter, Devon Petersen, Rowby-John Rodriguez en Dean Winstanley.

Delen:

Meer over UK Open