Connect with us

Pro Tour

Twee Nederlanders en grote namen uit verleden verliezen Tourkaart

Sven Groen en Jimmy Hendriks zijn hun Tourkaart bij de PDC kwijtgeraakt. De twee Nederlanders wonnen twee jaar geleden hun ticket, maar slaagden er vervolgens niet in om de top-64 van de wereld te bereiken. Ze zijn daarbij overigens in goed gezelschap.

Grote namen raken uit beeld

Ronnie Baxter en John Part hebben voor de tweede keer hun Tourkaar niet weten te behouden. The Rocket en Darth Maple wisten hun kaart toen te verlengen door goed te presteren op Q-School, of ze zich daar nu opnieuw gaan melden is nog niet bekend. Ook voormalig wereldkampioen Richie Burnett, WK-finalist Kirk Shepherd en veelvoudig finalist op televisietoernooien Terry Jenkins zijn buiten de top-64 gevallen. Dit geldt ook voor Jamie Caven, Andrew Gilding, Robbie Green, Joe Murnan, Steve Hine en Madars Razma. Opvallend daarbij is dat zowel Gilding, Murnan als Hine zich wel door het kwalificatietoernooi van de Grand Slam of Darts gooiden. Ook het verdiende prijzengeld op dit grote tv-toernooi kun ze niet meer helpen.

Spelers op de wip

De top-64 van de wereld ná het PDC World Darts Championship en alle spelers die hun Tourkaart in 2018 verdienden, mogen komend jaar opnieuw op de Pro Tour spelen. Alle andere spelers zullen zich in januari moeten melden op Q-School om een Tourkaart te verdienen. Met name Kevin Painter moet vrezen dat hij zich hier ook moet melden. De voormalig WK-finalist staat 64ste op de ranglijst, maar is niet van de partij in Alexandra Palace. Wel van de partij op het WK, maar nog buiten de top-64 staan Rowby-John Rodriguez, Devon Petersen, Stephen Burton, Aden Kirk en Ting Chi Royden Lam. Zij verliezen hun Tourkaart als ze geen uitmuntend WK draaien.

Delen:

Meer over Pro Tour