Connect with us

World Series of Darts

Twee nieuwe steden in World Series 2019; géén Dubai en China

Het schema van de World Series of Darts 2019 is door de PDC bekendgemaakt. Opvallend daarbij is vooral de ontbrekende landen. Dubai zou in 2019 terugkeren, maar staat niet op de kalender. Ook China – en daarmee heel Azië – wordt komend kalenderjaar niet aangedaan.

Eén toernooi minder

In het schema dat nu is vrijgegeven door de PDC worden maar vijf toernooien gehouden voor de World Series, dit waren er in 2018 nog zes. Opvallend is ook dat de toernooien zijn verkort, want er wordt nog maar over twee in plaats van drie dagen gespeeld. Hoe dit eruit zal zien voor de opzet van de toernooien is niet duidelijk. Het seizoen begint op 4 en 5 juli met de US Darts Masters in Las Vegas.

Betere aansluiting naar World Matchplay

Een week later is de German Darts Masters in een nieuwe locatie. Gelsenkirchen wordt ingeruild voor Keulen. Dit toernooi is op 12 en 13 juli, een week voor de World Matchplay. De afgelopen jaren was dit weekend ingeruimd voor een toernooi in Azië of de Verenigde Staten, waardoor veel topspelers niet fit aankwamen in Blackpool voor de World Matchplay. Dit is nu dus aangepast.

Finale in Amsterdam

In augustus is er zoals ieder jaar een drieluik Down Under, waar we mogelijk Corey Cadby eindelijk weer eens in actie zullen zien. Ditmaal eerst in Brisbane, daarna in Melbourne en wordt de trip besloten in Hamilton. Deze plaats in Nieuw-Zeeland vervangt Auckland. De finale van de World Series of Darts is uiteindelijk op 1, 2 én 3 november in de AFAS Live in Amsterdam.

Afwezige toernooien het meest opvallend

Het meest opvallende aan het schema is nog wel de toernooien die ontbreken. Dubai was de eerste jaren van de World Series vaste prik. In 2018 werd het toernooi overgeslagen, met de melding dat er in 2019 weer in de open lucht gegooid zou gaan worden. Voorlopig staat dit toernooi niet op de kalender. De PDC wil daarnaast in Azië groeien en Barry Hearn had aangegeven dat de Shanghai Darts Masters een toernooi van de lange adem zou worden. Toch is ook dit toernooi in 2019 niet op de kalender aanwezig. Het is niet uit te sluiten dat er nog een toernooi aan de World Series zal worden toegevoegd, maar de PDC-kalender is dermate vol dat er erg weinig ruimte is om nog iets toe te voegen.

Delen:

Meer over World Series of Darts