Connect with us

Pro Tour

Tweede finale De Zwaan; opnieuw is Anderson te sterk

Jeffrey de Zwaan Grand Slam of Darts 2017

Jeffrey de Zwaan heeft voor de tweede keer in een maand tijd een finale op de Pro Tour bereikt. De Nederlander won zijn tourkaart terug en is vanaf dat moment uitstekend in vorm. Er is op dit moment alleen één iemand nog scherper: Gary Anderson. De Schot won zijn derde toernooi op rij.

Cruciale eerste ronde

De Zwaan won vorige week op de UK Open Darts van Michael van Gerwen en stond op de vierde UK Open Qualifier ook al in de finale. Ook toen was Gary Anderson te sterk. De eerste drie Players Championships leverden geen enkele zege op en ook nu ging de eerste ronde maar op het nippertje goed. Vincent van der Voort werd met 6-5 verslagen door een 11-darter, daarna was hij los. John Part (6-2), Matthew Edgar (6-5), Alan Tabern (6-4) en Jan Dekker (6-1) werden verslagen. In de halve finale was het spannend tegen Adrian Lewis. Jackpot brak in de negende leg en kon het in de tiende afmaken. De Engelsman miste matchdarts, gevolgd door een sterke slotleg van De Zwaan.

Finale snel beslist

Zo stond hij opnieuw in de finale tegen Anderson, die op dit moment niet te stoppen is. De Schot won dus al de vierde UK Open Qualifier en vorige week de UK Open. Zaterdag was The Flying Scotsman de sterkste in Barnsley en ook ditmaal was er niemand die hem bij kon benen. Mark Dudbridge, Tytus Kanik, Cristo Reyes, Rhys Griffin, Keegan Brown en Dave Chisnall werden aan de kant gezet. In de meeste gevallen met klinkende zeges. De finale werd geen moment spannend, vooral doordat De Zwaan scorend ontzettend matig begon. Hij kon de triple-20 niet vinden en zo was het met een 82-finish al 0-3. De Zwaan pakte vervolgens nog wel twee legs, maar de voorsprong gaf Anderson niet meer weg: 2-6. Jan Dekker haalde namens de Nederlandse brigade ook nog de kwartfinale.

Delen:

Meer over Pro Tour