Connect with us

Pro Tour

Tweede titel Chisnall; drie Nederlanders in kwartfinale

Dave Chisnall heeft al zijn tweede titel van het seizoen te pakken. Er kwam het nodige fortuin aan te pas in de finale tegen Daryl Gurney, Chizzy won uiteindelijk met 8-6. Liefde drie Nederlanders haalden de kwartfinale.

Chizzy on fire

Twee jaar lang lukte er erg weinig bij Chisnall. In 2017 zette hij een vrije val in en werd daardoor niet uitgenodigd voor de Premier League Darts van 2018. Ook het afgelopen seizoen kon hij zijn draai niet vinden, maar nu lijkt alles weer op zijn plaats te vallen. Hij won al het tweede Players Championship van het jaar en op het zevende toernooi was het weer raak.

Cruciale dertiende leg

Chisnall won op weg naar de finale van Davy Van Baelen (6-1), Ritchie Edhouse (6-2), Stephen Bunting (6-3), Rob Cross (6-3), Vincent van der Voort (6-3) en Mark McGeeney. De halve finale was voor McGeeney zijn eerste goede resultaat bij de PDC sinds zijn overstap in januari. In de finale wachtte Gurney, die afrekende met Gerwyn Price in de halve finale. Superchin had lang het voortouw en kwam op 5-3. Chisnall brak terug met een 11-darter en het liep naar 6-6. Gurney kreeg liefst zeven pijlen om op matchpoint te komen. Die liet hij allemaal liggen en Chisnall stapte in voor de 8-6-zege.

Drie kwartfinales

Michael van Gerwen meldde zich af voor het weekend, terwijl Raymond van Barneveld al in de tweede ronde verloor van Price. Een stuk beter ging het andere Nederlanders. Ron Meulenkamp haalde de kwartfinale en miste daarin vier matchdarts tegen Mark McGeeney. Vincent van der Voort haalde zijn eerste kwartfinale in anderhalf jaar tijd door onder meer de terugkeer van Gary Anderson te verpesten. Jermaine Wattimena kwam ook tot de laatste ach, om te verliezen van Gurney. Jeffrey de Zwaan haalde de laatste-16, Dirk van Duijvenbode, Jelle Klaasen, Mario Robbe en Yordi Meeuwisse kwamen allemaal tot de derde ronde.

Delen:

Meer over Pro Tour