Connect with us

Pro Tour

Twintig Nederlanders op PDC Pro Tour

Met zes nieuwe gezichten zullen er in 2019 twintig Nederlanders actief zijn op de PDC Pro Tour. De uitkomst van de Q-School Order of Merit zorgt voor dit recordaantal oranjedarters op het hoogste niveau.

Zes nieuwkomers

Vorige week werd in Duitsland de European Q-School gehouden. Niels Zonneveld en Mike van Duivenbode wisten met hun dagwinst een tourkaart te verdienen. Daarna was het voor de overige spelers afwachten wat hun plaats op de Q-School ranking waard was. Het aantal tourkaarten dat onder Europese spelers zou worden verdeeld, werd pas duidelijk toen het aantal Britse inschrijvingen voor hun Q-School bekend was. Het zorgde er uiteindelijk voor dat Yordi Meeuwisse terugkeert na een jaar absentie, terwijl Vincent van der Meer en Maik Kuivenhoven debuteren op de Pro Tour. Daar komt Geert Nentjes bij. De jongeling won zijn tourkaart via de Challenge Tour, waardoor hij ook al mocht debuteren op het PDC World Darts Championship. Daarin verloor hij de eerste partij van latere halve finalist Nathan Aspinall.

Elf Nederlanders in top-64

De top-64 van de wereld heeft automatisch een tourkaart. Michael van Gerwen, Jelle Klaasen, Raymond van Barneveld, Jermaine Wattimena, Benito van de Pas, Vincent van der Voort, Jan Dekker, Jeffrey de Zwaan, Danny Noppert, Ron Meulenkamp en Christian Kist staan allemaal in de top-64. Van deze groep zal Kist wel uit moeten gaan kijken, hij moet namelijk in 2019 veel prijzengeld uit 2017 verdedigen.

Drietal moet aan de bak

De winnaars van Q-School krijgen twee jaar de tijd om zich bij de top-64 te spelen. De Zwaan en Noppert wonnen in 2018 een tourkaart, maar hebben zich in één jaar opgewerkt naar de top-64. Dat is nog niet het geval voor Dirk van Duijvenbode, Vincent Kamphuis en Mario Robbe. Zij staan momenteel op plaats 76, 86 en 88.

Delen:

Meer over Pro Tour