Connect with us

World Series of Darts

U.S. Darts Masters: Murschell verrast Wade, Van Gerwen maakt indruk

James Wade en Max Hopp zijn onderuit gegaan tijdens de eerste ronde van de U.S. Darts Masters. In Las Vegas verloren ze van de Canadezen Dawson Murschell en Dave Richardson. Waar eigenlijk alle PDC-toppers moeite hadden om hun niveau te halen en dus ook met hun tegenstander liet Van Gerwen weer niets heel van zijn opponent.

Jonge Canadees wordt helemaal gek

De pas 21-jarige Murschell reist al regelmatig naar Europa om de jeugdtour van de PDC te spelen. Deze week staat hij voor het eerst op een groot podium en maakte het James Wade heel lastig. De Engelsman moest een 3-1-achterstand wegwerken en leek in de slotleg toch te gaan winnen. The Machine haperde alleen, miste zes matchdarts en dat zorgde voor een ware explosie bij Murschell. Hij speelt nu tegen Gerwyn Price. Ook Dave Richardson won van de acht Noord-Amerikanen, hij won overtuigend van Hopp.

Van Gerwen en Anderson als enige op niveau

De meeste PDC-toppers hadden het moeilijk in hun eerste partij in Las Vegas. Van Gerwen was de uitzondering op de regel. De nummer één van de wereld gaf tegen Chris White gelijk vol gas. Met onder meer een 107-finish liep hij weg en zag White in de vijfde leg zijn enige echte kans missen. Daarna maakte Van Gerwen het af met een bulls-eye 132-finish. Gary Anderson noteerde eveneens 6-0 tegen Jayson Barlow met een uitstekend gemiddelde van 102. Raymond van Barneveld had het ook lange tijd lastig met David Cameron, maar wist aan het einde van de partij toch te versnellen.

U.S. Darts Masters 2017: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Series of Darts