Connect with us

World Matchplay

Uitmuntende Kist moet Anderson toch aan het slot loslaten

Gary Anderson heeft Christian Kist uitgeschakeld op de World Matchplay Darts 2017. Anderson liep weg naar 6-2, maar vanaf dat moment explodeerde de Nederlander. Hij gooide de ene na de andere 180’er, alleen het laatste stapje om gelijk te maken kwam er niet. Op 7-6 pakte Anderson opnieuw een break voorsprong, liefst de elfde break van de partij, en won met 10-7. Zo bleef Kist ondanks een gemiddelde van 99,96 per beurt met lege handen. In de tweede ronde wacht Benito van de Pas of Daryl Gurney.

Eén fout gelijk afgestraft

Anderson begon erg matig aan de partij en daar profiteerde Kist gretig van. De Nederlander heeft last van een lichte tennisarm en vanaf zijn elleboog was zijn arm ook ingetapet. Het weerhield hem er niet van om te openen met een tops-tops 100-finish, alleen miste hij hetzelfde rode vlak voor een 80-finish. Daardoor kon Anderson wel gelijk terugbreken en hield zijn eigen leg voor 2-1. De vierde leg bracht voor beide darters een 180’er, waarin Kist na negen pijlen op 41 stond. De Nederlander miste de dubbel en werd gelijk gebroken door een 11-darter. Ondanks een flinke zoektocht naar de dubbel ging Anderson zodoende met een 4-1-voorsprong de pauze in.

Kist pakt eindelijk zijn eigen leg

Kist opende het tweede deel sterk met een 180’er, om vervolgens stil te vallen door scores van 45 en 64. Eén pijl op tops viel niet voor de 78-finish en zo sloeg Anderson nog maar eens toe met een 89-finish. Dat cadeautje gaf de Schot na 180’ers van beide darters wel weer terug (5-2). De druk opvoeren richting Anderson zat er voor Kist echter niet in. Vanaf 84 vergooide hij zich met zijn tweede pijl en zo pakte de nummer twee van de wereld toch weer een break. Gevlogen was hij niet. Anderson miste namelijk in de negende leg één pijl op een dubbel, gevolgd door twee 180’ers op rij van Kist. Zo slaagde The Lipstick erin om voor het eerst in de partij zijn eigen leg te houden. De achterstand was daardoor ook nog maar 6-4.

Elf breaks

Einde Kist met twee 180’ers, hij hopende het derde deel er ook mee. Zo was de rebreak een feit, maar gelijkmaken zat er niet in. Kist opende de leg met een 180’er, gevolgd door twee maximale scores van Anderson. Zo was het toch weer 7-5, gevolgd door de negende 180’er van Kist. Het bracht hem via dubbel-10 dan ook opnieuw de rebreak, maar met de negende 180’er van Anderson zorgde hij voor de elfde (!) break van de partij: 8-6. Met een 76-finish slaagde de Schot erin om zijn eigen leg wel te pakken en dat deed Kist ook via dubbel-18. In de slotleg kon hij alleen niets meer uitvoeren, want de 88-finish van Anderson voor een 12-darter besliste de partij.

World Matchplay 2017: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Matchplay