Connect with us

World Grand Prix

Uitmuntende Van de Pas dubbelt Price helemaal gek

Benito van de Pas WGP17 Darts PDC

Benito van de Pas heeft voor het tweede jaar op rij de kwartfinale van de World Grand Prix bereikt. Big Ben speelde een uitmuntende partij tegen Gerwyn Price. Hij was 11 uit 16 op de openingsdubbels en 9 uit 14 aan het einde van de legs. Daarmee liet hij de Welshman volslagen kansloos.

Zeven op een rij

Price had juist veel moeite om de legs met name te openen en keek daardoor heel snel tegen een achterstand aan. Van de Pas was solide in zijn eigen legs en gooide een 13-darter voor de break. Daarmee was de eerste set gedaan, om in de tweede set ook gelijk weer te breken met een 14-darter. In de vijfde leg kwamen er voor het eerst kansen voor The Iceman. Hij gooide ene 180’er, om een volle beurt vanaf 40 te missen. Van de Pas stapte opnieuw in met een 78-finish en brak met een 11-darter via 120, 180, 177 en dubbel-6. De koek was nog niet op, want ook de derde set opende de Brabander met een 86-finish.

Scherp tot het einde

Na zeven legs op rij kon Price eindelijk een leg pakken, al was het juichen meer cynisch dan vreugde. Zo ook na een 177-score om weg te zetten naar 60, want Van de Pas knalde er gelijk weer een tweedart 100-finish achteraan. Price slaagde er nog wel in om een vijfde leg af te dwingen, alleen daarin miste hij één pijl op tops voor een 106-finish en daarmee was de partij gedaan. Price was na afloop helder. “Hij miste in de openingsfase helemaal niets en speelde uitstekend.” Met een gemiddelde van 95,13 per beurt was daar ook geen speld tussen te krijgen.

World Grand Prix 2017: Speelschema, uitslagen, statistieken en verslagen

Delen:

Meer over World Grand Prix