Connect with us

European Tour

Uitstekende zeges Van der Voort, De Zwaan en Van Gerwen in Wenen

Vincent van der Voort European Tour Darts Wenen

Jeffrey de Zwaan, Vincent van der Voort en Michael van Gerwen hebben een uitstekende zaterdag achter de rug op de European Tour in Wenen. Op het tiende toernooi van de reeks staan De Zwaan en Van Gerwen nu tegenover elkaar. Van der Voort moet in de derde ronde zien af te rekenen met Gerwyn Price.

Partij compleet omgedraaid

Voor Van der Voort zag het er in eerste instantie niet goed uit. Simon Whitlock kwam op een snelle 3-0-voorssprong doordat de Nederlander een volle beurt op de dubbels miste. Fast Vinnie ontsnapte doordat Whitlock op zijn beurt in de vierde leg een volle hand onbenut liet, om daarna de partij over te nemen. Met een 13- en 14-darter was het 3-3, om te breken met een 161-finish. Twee missers en een 130-finish van Whitlock betekende toch 4-4, maar een 180’er en een solide 14-darter bracht Van der Voort toch de zege.

Twee sterke zeges

Van Gerwen speelde tegen Kyle Anderson, die net zoals Mighty Mike net over was komen vliegen uit Nieuw-Zeeland. Het was Van Gerwen die duidelijk het meest bij de les was. Een 76-finish, een 14- en een 11-darter betekende al 3-1. Die marge speelde hij uit, om het met een 90-finish af te maken: 6-2. De Zwaan en Darren Webster hielden elkaar lang in het vizier. Met een 10-darter kwam De Zwaan op 4-3, maar een 76-finish was goed voor 4-4. In de negende leg was de Nederlander opnieuw in vijf beurten uit en opende nu met een 180’er. Webster kon niet mee en de 11-darter betekende 6-4.

European Tour Wenen: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

More in European Tour