Connect with us

UK Open

UK Open: Alleen Barney en Van der Voort naar vijfde ronde

Van de zeven Nederlanders in de vierde ronde van de UK Open zijn er slechts twee over voor de vijfde ronde. Vincent van der Voort won een thriller van Jelle Klaasen, terwijl Raymond van Barneveld veel te sterk was voor Ron Meulenkamp.

Benito van de Pas – Alan Norris 5-10

De nummers vijftien en zeventien van de wereld lieten in de openingsfase ook zien aan elkaar gewaagd te zijn. Met gemiddeldes van ruim 100 per beurt liep het naar 2-2 en voerde Norris voor het eerst de druk op door te openen met een 180’er. Hij kreeg dan ook de kans en brak met een tops-tops 100-finish. De Engelsman knalde er twee 180’ers op rij achteraan, voor Van de Pas met zijn vierde maximale score weer wat tegen deed (3-4).  Twee 180’ers verder was het 4-4 en het liep naar 5-5. Na de tweede pauze wist Norris opnieuw weg te lopen. Het werd 5-7 voor Big Ben miste vanaf 80 en Norris wel toesloeg vanaf 85. De Engelsman kwam op matchpoint en gooide dubbel-7 voor de zege.

Jelle Klaasen – Vincent van der Voort 9-10

Klaasen opende met een solide leg, gevolgd door een 180’er van Van de Voort. Die gooide er vier beurten zonder triple bij en zo kon Klaasen breken. The Cobra knalde er zijn maximale score achteraan om al op 3-0 te komen en Van der Voort had in de openingsfase zichtbaar last van de lange vrijdag. Hij greep meerdere keren naar de rug en had een gemiddelde dat onder de 80 lag. Klaasen maakte dan ook 4-0, voor Van der Voort met een 81-finish iets terug kon doen. Door een 127-finish werd het ook 4-2, maar vervolgens liep Klaasen opnieuw weg door finishes van 72 en 97. Met een gemiddelde tegen de 100 per beurt leek het ook 7-3 te worden, voor het eerst miste hij echter pijlen op de dubbels. Dat wist Van der Voort – nog altijd 80 gemiddeld – af te straffen met een 80-finish. In de elfde leg miste Klaasen weer op de dubbels (6 uit 15) en met de derde 180’er was het gelijk. Vier legs gingen vervolgens op beurt naar 8-8. Van der Voort opende met een 180’er, toch hield Klaasen zijn eigen leg om op matchpoint te komen. Fast Vinnie maakte gelijk en zo kwam er een allesbeslissende leg. Daarin was het speuren naar de triples, miste Klaasen tops voor de 76-finish en maakte Van der Voort het af met een 106-finish.

Raymond van Barneveld – Ron Meulenkamp 10-3

Barney opende met twee keer 180 en kwam ook gelijk op een 2-0-voorsprong. Weglopen van Meulenkamp kon hij niet, want de linkshander hield twee keer zijn eigen leg voor 3-2. Met een tiendarter kwam Van Barneveld sterk uit de pauze en hij tilde zijn gemiddelde ook gelijk over de 100 per beurt. Het ging daarop even heel snel, want de tweevoudig toernooiwinnaar kwam op 6-2. Hij miste twee pijlen vanaf 80, maar zette dat vervolgens wel recht met een 161-finish. De gemiddeldes lagen inmiddels twintig punten uit elkaar: 104 om 84. Dat wist Barney zelfs nog wat verder op te krikken richting 9-3 en gooide de achtste 180’er. Met een 100-finish klaarde Barney daarop de klus voor 104,03 per beurt.

Simon Whitlock – Dirk van Duijvenbode 10-6

Van Duijvenbode speelde twee uitstekende partijen op vrijdag, maar tegen Whitlock kwam hij moeilijk uit de starblokken. The Wizard, gisteren 47 jaar oud geworden, nam een snelle 3-0-voorsprong. Die marge bleef in stand, want Duivee pakte zijn eerste legs voor 5-2. Daarna ging het alleen wel heel erg hard richting de Australiër. The Wizard nam drie van de vier legs en had zo al een 8-3-voorsprong te pakken. Van Duijvenbode wist zich wel te herpakken en kwam terug tot 8-6. Verder liet Whitlock het niet komen, want de Australiër pakte twee legs op rij om de overwinning toch veilig te stellen.

Jermaine Wattimena – Michael Smith 8-10

In razendsnel tempo werkten Wattimena en Smith de legs af, die netjes op beurt liepen: 3-2. Smith nam vervolgens het voortouw naar 4-5 en ook 5-6. Vanaf dat moment wist de Engelsman toch weg te lopen naar 6-9. Wattimena herpakte zich nog een keer om terug te komen tot 8-9, maar vervolgens wist Smith de partij toch af te maken.

UK Open 2017: Alle uitslagen op een rij

Delen:

Meer over UK Open