Connect with us

UK Open

UK Open: Anderson kan Taylor geen centje pijn doen

Phil Taylor UK Open 2010Phil Taylor heeft voor het tweede jaar op rij de UK Open op zijn naam geschreven. The Power kreeg op de FA Cup of Darts geen makkelijke loting voor zijn kiezen, maar wist zich er zonder ook maar een moment in de problemen te komen doorheen te gooien. In de finale rekende hij af met Gary Anderson. De Schot kon de dubbels moeilijk vinden en gaf zich daardoor al snel gewonnen: 11-5. De vijftienvoudig wereldkampioen won in de halve eindstrijd al van Denis Ovens.

Van The Heat werd in dit treffen weinig verwacht, maar de ervaren Chelsea-supporter gaf zijn beste televisietoernooi ooit een passend slot. Zeer brutaal kwam hij zelfs op voorsprong en gaf zich pas na de tweede pauze gewonnen. Met 6-4 op het bord liep The Power vervolgens weg naar een 10-5-overwinning. Anderson won ondertussen van Tony Ayres. T-Man had zich zeer verrassend weten te plaatsen bij de laatste vier, doordat hij in de kwartfinale won van James Wade. Het bereiken van de halve finale was voor Ayres duidelijk het eindstation, want zijn goede spel kon hij niet meer naar het podium meenemen: 10-3.

In de finale zette Taylor direct de toon. Hij opende met een 161-finish en liep al bij de eerste onderbreking naar een 4-1-voorsprong. Zowel in de vierde, vijfde als zesde leg miste Anderson darts op de dubbels en zag vervolgens al deze legs naar The Power gaan. Dat was voor de Schot al het punt om zijn hoofd te laten hangen. Af en toe pakte hij nog wel een leg, maar een bedreiging voor Taylor werd hij niet meer. De spaarzame hoogtepunten moesten dan ook van de Engelsman uit Stoke-on-Trent komen, die in de veertiende leg nog een een 167-finish liet noteren. Bulls-eye was daarna ook raak voor de eindzege: 11-5. Taylor behoudt zodoende alle titels op de televisietoernooien, met uitzondering van de Players Championship Finals. Anderson verdient met zijn eerste PDC-finale twintigduizend pond en zet een grote stap richting de top-20 van de wereld.

Delen:

Meer over UK Open