Connect with us

UK Open

UK Open: Zeges voor Barney, Klaasen, Van Duijvenbode en Van de Pas

De vier Nederlandse darters die al in de middagsessie van de UK Open in actie moesten komen hebben allemaal de derde ronde bereikt. Raymond van Barneveld, Benito van de Pas, Dirk van Duijvenbode en Jelle Klaasen wisten alle partijen te winnen. Hierdoor stromen ze vanavond door in de derde ronde in Minehead op de FA Cup of Darts. Vincent van der Voort, Michael van Gerwen en Christian Kist waren automatisch voor de derde doorgang geplaatst door hun goede prestaties op de UK Open Qualifiers.

Kijk LIVE naar UK Open Darts 2014 via UnibetTV, zowel in Nederland als België is alles live te volgen via UnibetTV (aanmelden is gratis).

Barney zeer solide

Van Barneveld begon met een 11-darter, gevolgd door een 101-finish voor 2-1. Tony Broughton was echter niet van plan om zich zomaar aan de kant te zetten. Hij bleef sterk spelen in zijn eigen legs en maakte met een 112-finish zelfs 3-3. Daarna speelde Van Barneveld het zeer solide uit. Hij krikte zijn gemiddelde op naar 97,60 per beurt en via tops werd het 5-3. De tweede ronde ging vervolgens een stuk eenvoudiger. Tegen Martin Stead vloog Barney uit de startblokken en met een 96-finish was het al 3-0. Zijn gemiddelde lag toen op 105 per beurt. Hij speelde het vervolgens solide uit voor de 5-2-zege.

Debutanten winnen

Buiten het zicht van de camera’s begon Benito van de Pas op baan zeven tegen Doug Thompson. Ook de debuterende Nederlander won met 5-3. Hij verplaatste daarna richting baan vijf om wederom met 5-3 te winnen. Dit keer van Davey Dodds, om zo door te gaan naar de derde ronde. Dirk van Duijvenbode mocht mede door een kwartfinale op een UK Open Qualifier instromen in de tweede ronde. Daarin wachtte een lastige klus in John Bowles. De voormalig rugbyer stond vorig jaar nog op het wereldkampioenschap, waarop hij indruk maakte. De Engelsman heeft daar alleen geen passend vervolg aan weten te geven. In de derde leg miste Bowles zijn kans op de break vanaf 101, waarop Van Duijvenbode wel toesloeg in de vierde leg (3-1). Daarna ging het heel snel, want de Nederlander won met 5-1.

Uitstekend optreden The Cobra

Ook Jelle Klaasen stroomde gelijk in de tweede ronde in en had een lastige opgave tegen John Henderson. Hij ging echter als een komeet van start met een 140-finish voor een 12-darter. De Schot maakte vanaf 76 daarop een slippertje door de single-16 te missen en via dubbel-18 was het al 2-0. Het werd ook 3-0, voor Henderson eindelijk een leg wist te pakken. Met de eerste 180’er en dubbel-1 kwam The Cobra op matchpoint. Die wist hij gelijk binnen te slepen (5-1), waardoor hij nu mag aanleggen tegen Andy Hamilton.

Het volledige programma en uitslagen van UK Open Darts 2014

Delen:

More in UK Open