Connect with us

UK Open

UK Open: Barney ontsnapt in extermis; Van Duijvenbode klopt Norris

Dirk van Duijvenbode UK Open Darts 2018

Vijf Nederlanders hebben zich bij Michael van Gerwen, Jelle Klaasen en Jeffrey de Zwaan weten te voegen in de derde ronde van de UK Open Darts 2018. Dirk van Duijvenbode boekte een goede zege op Alan Norris, waar Raymond van Barneveld zijn tegenstander Mike Norton een karrenvracht matchdarts zag missen. Vincent van der Voort, Ron Meulenkamp en Jermaine Wattimena wisten ook te winnen, waar Danny Noppert, Benito van de Pas, Vincent Kamphuis en Arjan Nentjes verloren.

Barney mazzelt

Op het hoofdpodium kreeg Van Duijvenbode direct een finish om zijn oren van Norris, daarna nam hij het initiatief over. Met onder meer een 144-finish kwam de Nederlander op 4-1. Norris herpakte zich met onder meer een 164-finish en zag Van Duijvenbode twee pijlen op tops missen (4-4). De negende leg werd daarop cruciaal. Norris miste volle beurten op de dubbels, de Nederlander strafte het af en maakte de partij af met een sterke 12-darter via een 96-finish. Van Barneveld begon goed tegen Mike Norton, alleen vergat hij in de vierde leg al het verschil te maken. De Engelsman gooide vervolgens pardoes een 120-finish en liep naar 3-5. Toen werden de zenuwen toch zichtbaar bij Norton. Twee legs op rij miste hij een volle beurt op de dubbels en vooral heel erg ruim. Zo kwam er een elfde leg waarin de Nederlander zelf mocht beginnen en maakte hij het af met een 112-finish.

Drie goede zeges

Van der Voort begon moeizaam tegen Martin Biggs, maar gaandeweg de partij wist hij toch het verschil te maken. Het werd 5-2, voor Biggs nog één leg dichterbij kwam. Daarop gooide Van der Voort een nieuwe 180’er en kreeg alle tijd om het 6-3 te maken. Wattimena profiteerde optimaal van de vrije val van Andy Hamilton. The Hammer heeft er dit jaar voor gekozen om geen tourkaart te halen, zal een aantal BDO-toernooien spelen en zich mengen in het regionale circuit. Wel plaatste hij zich als pub qualifier voor de UK Open, maar kwam niet verder dan een gemiddelde van 69,2. Daardoor kon Wattimena eenvoudig winnen met 6-0. Ron Meulenkamp had ook weinig moeite met Joe Davis: 6-1.

Dreunen voor Noppert en Big Ben

Noppert ging als eerste Nederlander onderuit in Minehead. De Fries was direct toegelaten tot de tweede ronde, waar Ryan Harrington keihard moest werken tegen Richie Burnett en overleefde zelfs matchdarts. Met het goede gevoel nam de Engelsman gelijk een voorsprong, die Noppert nog wist recht te zetten. Daarna denderde Harrington wel naar de 6-3-zege. Van de Pas overleefde in de eerste ronde nog vier matchdarts tegen Cristo Reyes, maar zoveel geluk had hij in de tweede doorgang niet meer tegen David Evans. Big Ben kreeg nog vijf beurten de tijd om terug te breken, scores van 60, 55, 62 en 83 maakten dat onmogelijk. Het werd 4-6. Kamphuis kon het ook niet bolwerken tegen Kirk Shepherd. De voormalig WK-finalist won met 6-3. Nentjes kwam als laatste in actie op de bijbanen en kwam na een 1-0-voorsprong op een 3-5-achterstand tegen Darryl Pilgrim. In de tiende leg kon Nentjes niet meer terugbreken in vijf beurten en werd uitgeschakeld (4-6).

UK Open Darts 2018: Uitslagen en programma

Delen:

Meer over UK Open