Connect with us

UK Open

UK Open: Barney overwint double trouble voor kwartfinale

Raymond van Barneveld PDC WK Darts 3

Raymond van Barneveld heeft met hangen en wurgen de kwartfinale van de UK Open bereikt. De Nederlander had tegen Alan Tabern ontzettend veel moeite om de dubbels te vinden met slechts 10 uit 36. Toch wist hij een gemiddelde van 96,52 per beurt te gooien en pakte daarmee de 10-7-zege.

Verschil nog niet gemaakt

In de openingsfase leek Van Barneveld heel eenvoudig weg te gaan lopen. Hij pakte zijn eigen leg, om liefst zeven pijlen te missen voor de break. Het werd 2-1 en de Nederlander stond weer klaar voor de break. Nu redde Tabern zich met een 80-finish. Dat bleef het verhaal van de partij, want Barney miste kans op kans. Hij werd na nieuwe missers zelfs gebroken, om dat wel gelijk te repareren vanaf 77. De eerste 180’er bracht hem in zijn eigen leg snel op weg, om weer moeizaam de dubbel te vinden. Met inmiddels 5 uit 22 werd het 5-4, maar wist Tabern door een 101-finish de onderbreking toch met 5-5 te bereiken.

Eindelijk de dubbels gevonden

Uit de pauze leek de versnelling te komen. Een 11-darter was goed voor 6-5, gevolgd door een 180’er. Barney miste opnieuw een volle hand vanaf 40 en miste in de dertiende leg zelfs vier pijlen (6 uit 30). Tabern profiteerde met een 76-finish voor de break en opende met twee keer 140. Barney wist toch terug weer terug te breken met een 11-darter. Hij pakte zijn eigen leg en zag na zijn vijfde 180’er Tabern nu ook drie pijlen missen vanaf 24. Dubbel-10 bracht het verschil (9-7), om in zijn eigen leg na vier beurten op 24 te staan. The Saints miste dubbel-18 voor de 116-finish en zo was de partij alsnog beslist.

UK Open 2017: Alle uitslagen op een rij

Delen:

Meer over UK Open