Connect with us

UK Open

UK Open: Barney, Van der Voort, Meulenkamp en Van Duijvenbode in ronde vier

Vincent van der Voort PDC Darts

Maar liefst zeven Nederlanders hebben zich geplaatst bij de laatste-32 van de UK Open 2017. Na eerder Jelle Klaasen, Benito van de Pas en Jermaine Wattimena voegden ook Raymond van Barneveld, Vincent van der Voort, Ron Meulenkamp en Dirk van Duijvenbode zich erbij.

Op hangen en wurgen

Van Barneveld begon aan de herhaling van de UK Open-finale van 2006 flitsend met een 11-darter, alleen daarna viel hij met name op de dubbels wat stil. Bates speelde continu tegen een gemiddelde van ruim 10 punten minder, toch slaagde de kale Welshman erin om een 2-4-voorsprong te pakken. Van Barneveld brak terug (4-4), om in de negende leg weer gebroken te worden. De derde 180’er van de Nederlander was goed voor 5-5. Vanaf dat moment was het hangen en wurgen voor Barney, die op 6-6 opnieuw gebroken leek te worden. Bates sloeg in drie volle legs niet toe en dat was gelijk de beslissing. De Welshman werd zelf namelijk wel gebroken (8-6) en met een 110-finish kwam Van Barneveld op matchpoint. Dat maakte hij een leg later gelijk af.

Herstart begint zich uit te betalen

Van der Voort is na het teleurstellende wereldkampioenschap hard gaan werken om de rugproblemen zo goed mogelijk onder controle te krijgen. Zo zagen we hem actief in de sportschool en gaf hij aan dit jaar misschien wel te moeten zien als een tussenjaar. Toch begint het werk zich inmiddels uit te betalen. Na zijn nipte zege op James Wilson was Fast Vinnie nu veel te sterk voor Ronny Huybrechts. De Belg kon in de eerste helft van de partij nog aanklampen tot 5-3, vervolgens was Van der Voort gevlogen naar 7-3 en speelde het uit tot 10-4.

Meulenkamp vindt favoriete speellocatie

Meulenkamp lijkt inmiddels zijn favoriete speellocatie te hebben gevonden. Op de Players Championship Finals in november – dit toernooi wordt eveneens in Minehead gespeeld – won de linkshander al van Stephen Bunting en Gary Anderson. Nu won The Bomb in de middag al twee partijen en wist nu tegen Ricky Evans weg te sprinten. Waar de Engelsman razendsnel speelt werd hij afgebluft door Meulenkamp: 6-1. Die marge kroop daarna wel snel terug tot 6-4, maar verder liet Meulenkamp het niet komen. Hij won met 10-7. Het Nederlandse onderonsje tussen Dirk van Duijvenbode en Christian Kist werd ook in de openingsfase beslist. Van Duijvenbode speelde in de middag al uitstekend tegen Stuart Kellett en kan ook nu op een 4-0-voorsprong.

UK Open 2017: Alle uitslagen op een rij

Delen:

Meer over UK Open