Connect with us

UK Open

UK Open brengt weinig verschuivingen

De UK Open heeft weinig verschuivingen gebracht op de PDC Order of Merit. Phil Taylor is ondanks zijn verloren finale nog altijd de nummer één, gevolgd door Adrian Lewis. Robert Thornton heeft door zijn toernooizege wel een grote stap weten te zetten.

Elf plaatsen

De Schot verraste vriend en vijand door in Bolton iedereen, inclusief Taylor, naar huis te gooien. Het bracht The Thorn elf plaatsen winst. Van nummer 34 vloog hij door naar plaats 23. Daarmee zorgde hij ook direct voor de enige grote verschuiving op de wereldranglijst. De top-14 bleef volledig onveranderd. Paul Nicholson (15) en Wayne Jones (16) waren de eerste twee die van plaats wisselden.

Nederlanders

Raymond van Barneveld (8), Vincent van der Voort (14) en Roland Scholten (47) bleven staan waar ze al stonden. Co Stompé vloog al in de tweede ronde uit het toernooi en zakte daardoor van plaats 28 naar 31. Hij moet dus uitkijken om niet uit de top-32 te gaan vallen. Michael van Gerwen (35) en Jelle Klaasen (36) wisselden van plaats. De Belg Kim Huybrechts wist ook een plaats op te schuiven. Hij kruipt verder richting de top-32 en staat nu op plaats 39.

Delen:

Meer over UK Open