Connect with us

UK Open

UK Open Darts: Barney boekt bizarre zege

Raymond van Barneveld heeft op wel zeer curieuze wijze de kwartfinale van de UK Open bereikt. De Nederlander had zijn pijlen al zowat opgeruimd, maar Peter Wright gooide zichzelf dood vanaf 138. Daarna pakte Barney alsnog de zege: 9-8.

Rebreak

Een sterke eerste leg ging naar Van Barneveld, daarna sloeg Wright hard toe. Hij maakte gelijk en noteerde de break met een 120-finish (1-2). Barney was niet van slag en kwam rap terug. Met een score van 177 zette hij druk op de finish van Wright. De Schot kreeg 93 niet weggepoetst en de rebreak was via dubbel-19 een feit.

Stroef

Het spel van Barney bleef stroef en vooral op de dubbels. In de negende leg was een volle beurt mis en pakte Wright de break. Van Barneveld brak terug in de tiende leg, maar een leg later was het opnieuw raak: 5-6. Twee 180’ers op rij van de Nederlander gaven hem de kans om voor de derde maal een snelle rebreak te noteren. Wederom waren twee pijlen op de dubbbel niet raak en zo kon Wright 5-7 maken.

138

Een strakke leg zorgde voor 6-7 en wederom kreeg Van Barneveld de kans om gelijk te maken. Hij miste dubbel-18 voor een 156-finish en daarna drie pijlen op dubbel-9. Wright kon terugkomen voor dubbel-10 en daarmee kwam hij op matchpoint. Een 80-finish van Barney bracht de stand naar 7-8, waarna Wright alle ruimte had om de partij uit te maken. Vanaf 138 wilde hij naar tops toewerken, maar gooide zich dood met een 138-score. Barney kreeg een cadeautje van de Schot en pakte die ditmaal wel uit via tops. De Nederlander mocht de laatste leg zelf beginnen en maakte direct het verschil met twee scores met twee triples. Het gaf hem de ruimte om dubbel-12 te vinden voor een bizarre zege.

Bekijk alle uitslagen van de UK Open Darts 2012

Delen:

Meer over UK Open