Connect with us

UK Open

UK Open Darts: Barney en Mighty Mike naar laatste-16

Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen hebben de vijfde ronde van de UK Open bereikt. Voor Vincent van der Voort viel het doek, hij verloor van de Belg Kim Huybrechts.

Nederland – België

In Bolton mochten Van der Voort en Huybrechts de spits afbijten op het hoofdpodium en maakten er een spannend duel van. Met 8-7 op het bord in het voordeel van de Belg gooide hij een 111-finish voor de zege. In de vijfde ronde mag Huybrechts aantreden tegen Wes Newton.

Overtuigend

Raymond van Barneveld was vervolgens zeer overtuigend tegen Andy Hamilton. The Hammer had Barney in de Premier League nog op een gelijkspel weten te houden, ditmaal kwam hij daar niet eens bij in de buurt. De Nederlander nam direct het initiatief en liep naar een 6-1-voorsprong. Hamilton kon het verschil iets kleiner maken met een 170-finish (6-3), daarna denderde Van Barneveld door met een 126-finish en een gemiddelde van ruim 102 per beurt voor 9-5.

Flipperkast

De slotpartij tussen Van Gerwen en Mervyn King had veel weg van een flipperkast. The King kwam op 0-3, voor Mighty Mike versnelde. Hij pakte vijf legs op rij en gooide vervolgens ook een 170-finish voor 7-4. De dubbele break was genoteerd en de zege leek binnen. Juist op dat moment kwam King weer in zijn spel en maakte er 7-7 van. De Engelsman leek de beste papieren, maar zijn scores waren niet voldoende. Scorend liep Van Gerwen twee legs op rij weg en won met 9-7. In de vijfde ronde staat hij nu tegenover Terry Jenkins, terwijl Barney aan de bak moet tegen Peter Wrigt.

Bekijk alle uitslagen van de UK Open Darts 2012

Delen:

Meer over UK Open