Connect with us

UK Open

UK Open Darts: Barney geklopt door Taylor; Klaasen door

Raymond van Barneveld is uitgeschakeld op de UK Open in de dartsklassieker. Drie keer eerder trof hij Phil Taylor op de FA Cup of Darts en was toen altijd de sterkere. Ditmaal ging The Power vandoor met de zege. Ryan de Vreede en Jelle Klaasen speelden allebei een belissende zeventiende leg. Klaasen won, de Vreede verloor.

Verschil snel gemaakt door The Power

Beide darters vlogen uit de starblokken, waarbij Barney in beide legs één pijl op de dubbel miste. Taylor profiteerde met een 76-finish voor 2-0. Van Barneveld brak terug tot 2-1, maar kon daardoor niet doordrukken. Al overlegden beide darters gemiddelden ruim boven de 100 per beurt, toch liep Taylor al naar 6-1. Van Barneveld bleef strak doorgooien en maakte er met een 76-finish 6-2 van. Taylor kende echter geen genade en wist met een 64-finish al op 8-2 te komen. The Power miste zijn eerste matchdart vanaf 66 en Van Barneveld pakte met een 101-finish een derde leg. Taylor herpakte zich met zijn vierde 180’er voor 9-3. De gemiddeldes van 106 om 101,7 per beurt gaven een veel closer beeld.

Twee keer allerlaatste leg

Ryan de Vreede zorgde voor een verrassing door Andrew Gilding te verslaan en bereikte voor het eerst de vierde ronde. Tegen Mensur Suljovic waren er direct twee breaks in de eerste twee legs (1-1), waarna het heen en weer vloog. Suljovic kwam op 2-4, maar De Vreede knokte zich naar 7-5. Het liep naar een allesbeslissende leg en daarin sloeg de Oostenrijker alsnog toe. Jelle Klaasen had ook heel veel problemen met Joe Murnan. Het liep ook tussen deze twee naar een allesbeslissende zeventiende leg. Klaasen kwam als eerste op de finish en vanaf 63 vond hij zijn favoriete dubbel-18 voor de zege.

UK Open Darts 2016: Uitslagen, programma en statistieken

 

Delen:

Meer over UK Open