Connect with us

UK Open

UK Open Darts: Barney – Klaasen, Scholten – Taylor

De loting voor de derde ronde van de UK Open Darts heeft geen makkelijke partijen opgeleverd voor de vijf overgebleven Nederlanders. Raymond van Barneveld en Jelle Klaasen staan zelfs tegenover elkaar.

Oranjestrijd

Partijen tussen Van Barneveld en Klaasen zijn tot dusver altijd garant geweest voor vuurwerk. De eerste ontmoeting was direct de finale van Lakeside 2006, waarin Klaasen wist te winnen. Hij won ook op de World Darts Trophy en tijdens de eerste partij tussen de twee bij de PDC. Vanaf 2008 heeft Barney alle partijen gewonnen. Onder andere tijdens het wereldkampioenschap van 2009, Van Barneveld gooide in dat duel een negendarter.

The Power

Roland Scholten heeft de zwaarst mogelijke loting. De Hagenaar staat tegenover Phil Taylor. Scholten bereikte de derde ronde door een 1-3-achterstand goed te maken tegen Steve Evans. Scholten en Taylor speelden 26 keer tegen elkaar. Twee keer werd het in de Premier League (in beide gevallen na een 7-6-voorsprong van Scholten) een gelijkspel, alle overige 24 duels wist Taylor te winnen.

Gunstiger

Een stuk gunstiger is de loting voor Vincent van der Voort en Michael van Gerwen. Van der Voort speelt tegen Paul Amos, die zich als qualifier plaatste voor de UK Open. Ze speelden nog nooit eerder tegen elkaar. Michael van Gerwen speelt tegen de Ier William O’Connor. Twee keer troffen de twee elkaar op de vloer en de teller staat op 1-1. Andere opvallende partijen in de derde ronde zijn James Wade – Colin Lloyd, Mark Webster – Robert Thornton, Arron Monk – Kevin Painter en Kevin McDine – Adrian Lewis. De Belg Kim Huybrechts begint het bal tegen Peter Hudson.

Bekijk alle uitslagen van de UK Open Darts 2012

Delen:

Meer over UK Open